ΜΠΑΣΚΕΤ

The Last Dance: Ο Αϊζάια Τόμας απάντησε στον Μάικλ Τζόρνταν

Former Detroit Pistons guard Isiah Thomas waves to the crowd during halftime of an NBA basketball game between the Detroit Pistons and the Los Angeles Lakers, Wednesday, Feb. 8, 2017, in Auburn Hills, Mich. Thomas was honored at halftime as part of the team's ongoing celebration of its years at The Palace. (AP Photo/Carlos Osorio)
Former Detroit Pistons guard Isiah Thomas waves to the crowd during halftime of an NBA basketball game between the Detroit Pistons and the Los Angeles Lakers, Wednesday, Feb. 8, 2017, in Auburn Hills, Mich. Thomas was honored at halftime as part of the team's ongoing celebration of its years at The Palace. (AP Photo/Carlos Osorio) AP PHOTO/CARLOS OSORIO

Λίγες ώρες μετά την προβολή των δύο νέων επεισοδίων του "The Last Dance", ο Αϊζάια Τόμας τοποθετήθηκε για τις ατάκες που είπε ο Μάικλ Τζόρνταν για εκείνον και το περίφημο "δεν υπάρχει περίπτωση να με πείσεις ότι δεν ήταν μαλ....ας".

Ο θόρυβος από τα δύο νέα επεισόδια του " The Last Dance" που προβλήθηκαν στις ΗΠΑ το βράδυ της Κυριακής 26 Απριλίου είναι μεγάλος, κι αυτό γιατί στο επίκεντρο βρέθηκε η κόντρα των Σικάγο Μπουλς με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, κι ειδικά αυτή ανάμεσα στον Μάικλ Τζόρνταν και τον Αϊζάια Τόμας. Μία μέρα μετά την προβολή των δύο νέων επεισοδίων, ο άλλοτε γκαρντ των "Bad Boys" μίλησε για την περίφημη απόφαση της ομάδας του να μην δώσει τα χέρια στους αντιπάλους της, μετά από την "σκούπα" των "Ταύρων" στους τελικούς της Ανατολής το 1991, αλλά και το " δεν υπάρχει περίπτωση να με πείσεις ότι δεν ήταν μαλ....ας" που είπε ο "Air" για εκείνον.

Η θέση του Αϊζάια Τόμας ήταν ξεκάθαρη κι αφορούσε -τότε- στην απάντηση των Ντιτρόιτ Πίστονς στα απαξιωτικά σχόλια που είχε κάνει για την ομάδα και την πόλη ο Μάικλ Τζόρνταν:

"Είναι ΟΚ για εκείνον να μισεί την ομάδα. Το να προσωποποιεί όλο αυτό όμως, είναι διαφορετικό. Η κόντρα που υπήρχε ήταν δεδομένη, κι οι παίκτες της μιας ομάδας δεν συμπαθούσαν την άλλη. Αυτό είναι ΟΚ, κι αφορά ό,τι γίνεται στο γήπεδο. Δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με πράγματα εκτός του παρκέ. Παίξαμε σκληρά απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς, τους Λος Άντζελες Λέικερς και τους Φιλαδέλφεια Σίξερς. Ο ανταγωνισμός στον αθλητισμό είναι καλός, αυτό είναι που αγαπούμε. Αλλά μένει μέσα στις τέσσερις γραμμές, εξαφανίζεται όταν τελειώνει ο αγώνας. Ο Μάικλ Τζόρνταν είπε κάτι που είναι ενδιαφέρον ότι στο πέρασμα των ετών μπορεί να είχε διαφορετική άποψη. Λογικό.

Εκείνη την στιγμή που είχαμε χάσει, θυμηθείτε ότι ήμασταν οι πρωταθλητές, που κατεβαίναμε από τον θρόνο κι εκείνοι ανέβαιναν. Τα συναισθήματα όλων είναι διαφορετικά σε εκείνο το σημείο. Κοιτάζοντας πίσω, πιστεύω πως άμα είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε διαφορετική απόφαση, θα το κάναμε. Τα κάναμε όλα σωστά; Όχι. Τα έκαναν εκείνοι όλα σωστά; Όχι. Αλλά αυτό είναι και τέλος. Περπατήσαμε και δεν δώσαμε τα χέρια. Ήταν πολλά ακόμη που γίνονταν γύρω από αυτή την κατάσταση.

Μιλάω εξ ονόματος της πόλης και της ομάδας του Ντιτρόιτ για εκείνη την περίοδο. Ο αρχηγός αυτό κάνει σε πρώτη φάση, κι εν συνεχεία μιλάει για τον ίδιο. Ο Μάικλ Τζόρνταν είπε τότε ότι ήμασταν κακοί πρωταθλητές και κακοί για το άθλημα. Αυτό δεν αντιπροσώπευε εμάς, ούτε την πόλη. Όταν έκανε αυτά τα σχόλια, ότι δεν αξίζαμε τα δύο πρωταθλήματα και ότι η πόλη δεν άξιζε την αναγνώριση του κόσμου, δεν ήταν κάτι ευχάριστο για κανέναν.

Εμείς, λειτουργούσαμε πάντα ως ένα. Σαν στρατιώτες. Αυτό κάναμε. Όταν λοιπόν ο Μπιλ Λαϊμπίρ, ως υπαρχηγός, είπε ότι αυτός ο τρόπος (να μην δώσουν τα χέρια) θα ήταν η απάντησή μας σε όλα αυτά τα υποτιμητικά και άσχημα σχόλια για εμάς, συναισθηματικά και πνευματικά το καταλαβαίναμε. Μας πονούσαν όλα αυτά που ειπώθηκαν για εμάς. Το να λέει ο Φιλ Τζάκσον κάτι για το πώς πρέπει να είναι οι πρωταθλητές, το καταλαβαίνω. Αλλά να το λέει ο Μάικλ Τζόρνταν, που τότε δεν είχε γίνει ακόμη πρωταθλητής, δεν είχε κερδίσει, και να κάνει τέτοιες κρίσεις για την ομάδα και εμάς προσωπικά, οδήγησε σε μια τέτοια απόφαση".

AP Photo/Carlos Osorio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ