ΜΠΑΣΚΕΤ

Όταν Τζόρνταν - Πίπεν έριξαν στο παρκέ τον Ρόντμαν για να μην πλακωθεί με τον Σακίλ

Όταν Τζόρνταν - Πίπεν έριξαν στο παρκέ τον Ρόντμαν για να μην πλακωθεί με τον Σακίλ
AP Photo/Jeffrey Phelps AP PHOTO/JEFFREY PHELPS

Την σεζόν 1996/97 οι Τζόρνταν και Πίπεν έπιασαν τον Ρόντμαν από τον λαιμό και τον πέταξαν στο παρκέ σε έναν αγώνα με τους Λέικερς επειδή πήγε να πλακωθεί με τον Σακίλ Ο'Νιλ.

Με το "The Last Dance" να εμφανίζεται στις ζωές όλων, κάθε μέρα ξεπηδάει και μία ιστορία από τους Μπουλς του δεύτερου Three-peat. Λίγες όμως έχουν τόση ένταση και γέλιο όσο αυτή που συνέβη στις 17 Δεκεμβρίου 1996 και τον τσακωμό του Ντένις Ρόντμαν με τον Σακίλ Ο'Νιλ που αποφεύχθηκε τελευταία στιγμή.

Στον δρόμο για το 5ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους (και δεύτερο με αυτό το ρόστερ) οι Μπουλς των Τζόρνταν, Πίπεν και Ρόντμαν υποδέχθηκαν τους νεανικούς Λέικερς του Σακίλ Ο'Νιλ και του (ρούκι και άγουρου) Κόμπι Μπράιαντ.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, αφού οι Λέικερς αποδείχθηκαν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί, οι Μπουλς τελικά πήραν τη νίκη με 129-123. Είναι όμως αυτό που έγινε λίγο πριν το τέλος του αγώνα που τράβηξε την προσοχή.

Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και την παράταση ο Ρόντμαν μάρκαρε τον Ο'Νιλ, κρατώντας στους 4 πόντους σε αυτό το διάστημα, είτε παίζοντας σκληρά, είτε κάνοντας κάποια δυναμικά φάουλ. Σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις του αγώνα λοιπόν, με το σκορ στο 125-123, οι Λέικερς αστόχησαν σε δύο τρίποντα και το ριμπάουντ κατέληξε στα χέρια του Ρόντμαν, ο οποίος ζήτησε τάιμ-αουτ. Ο Τζερόμ Κέρσι των Λέικερς ωστόσο πήγε αμέσως μετά και του έδιωξε τη μπάλα από τα χέρια και τότε έγινε σαματάς.

Ο Ρόντμαν αντέδρασε και έσπρωξε τον Κέρσι και ξαφνικά, από το πουθενά, ο Ο'Νιλ πήγε και έσπρωξε τον Ρόντμαν! Ενώ όμως ο τελευταίος πήγε να αντιδράσει, εμφανίστηκαν ο Τζόρνταν με τον Πίπεν και τον έπιασαν από τον λαιμό για να τον απομακρύνουν, με αποτέλεσμα να πέσουν και οι τρεις στο παρκέ και να ξεσπάσουν στα γέλια!

Δείτε το VIDEO:

AP Photo/Jeffrey Phelps

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ