ΜΠΑΣΚΕΤ

Όταν ο δημοσιογράφος Πίτερ Βέσι τα έβαλε με το κανάλι του και υπερασπίστηκε τον Τζόρνταν

Όταν ο δημοσιογράφος Πίτερ Βέσι τα έβαλε με το κανάλι του και υπερασπίστηκε τον Τζόρνταν

Ο Πίτερ Βέσι πρόσφερε στο κοινό ένα από τα συγκλονιστικότερα ξεσπάσματα σε ζωντανή εκπομπή, όταν τα έβαλε με το κανάλι του για το πώς χειρίστηκε την άποψη ότι ο Τζόρνταν είναι τζογαδόρος.

Ηταν τα playoffs του 1993 όταν ο Μάικλ Τζόρνταν είδε τα ΜΜΕ των ΗΠΑ να στρέφονται εναντίον του και να τον αποκαλούν τζογαδόρο, με τον ίδιο να απαντά στο γήπεδο.

Στο πλευρό του έμελλε να σταθεί και ένας πολύ γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος δεν φοβήθηκε τότε να τα βάλει με το ίδιο του το κανάλι: Ο Πίτερ Βέσι.

Με τα ΜΜΕ να ασχολούνται εκείνη την περίοδο με ένα βιβλίο που είχε γράψει ο Ρίτσαρντ Εσπίνας στο οποίο ανέφερε ότι ο Τζόρνταν κάποτε του χρωστούσε πάνω από 1 εκατ. δολάρια από στοιχήματα που έβαζαν όταν έπαιζαν γκολφ, ο γνωστός δημοσιογράφος είχε ένα από τα πιο γνωστά ξεσπάσματα σε ζωντανή εκπομπή.

Όντας στο στούντιο με έναν άλλο δημοσιογράφο, τον Μπομπ Κόστας, ο Βέσι τα έβαλε αρχικά μαζί του επειδή πήρε συνέντευξη από τον Εσπίνας και κατόπιν επιτέθηκε στο ίδιο το κανάλι που τον πλήρωνε!

Συγκεκριμένα, ο Βέσι είχε πει τότε στην εκπομπή: " Νομίζω ότι ήταν ντροπή για τα ΜΜΕ και το NBC αυτό που έγινε. Προσωπικά, Μπομπ, δεν θα είχα ασχοληθεί με αυτή την ιστορία. Νομίζω ότι ήμασταν μαλακοί μαζί του (σ.σ τον Εσπίνας). Νομίζω ότι ήμασταν ανεύθυνοι. Νομίζω ότι τα κίνητρα του ανθρώπου αυτά είναι ξεκάθαρα. Ψάχνει δημοσιότητα. Προσπαθεί να βγάλει κέρδος από αυτό. Δώσαμε σε μία ασήμαντη ιστορία σημασία και αξιοπιστία χωρίς λόγο.

Δεν είναι ιστορία ότι ο Τζόρνταν τζογάρει. ήταν ιστορία την πρώτη φορά. Τώρα όλοι ξέρουν ότι τζογάρει πολλά λεφτά, επειδή βγάζει πολλά λεφτά. Η λίγκα δεν έχει πολιτική που να απαγορεύει από τους παίκτες να στοιχηματίσουν σε αγώνες τους στο γκολφ. Το γκολφ είναι γνωστό ότι είναι ένα άθλημα στο οποίο οι παίκτες ποντάρουν όταν παίζουν. Απλώς είναι ένας ακόμα τύπος που έχει πολλά λεφτά.

Δεν βλέπω το λόγο. Δεν υπάρχει κάτι παράνομο. Αν η λίγκα βγει με μία πολιτική που δεν αφήνει παίκτες, προπονητές ή διαιτητές να πάνε σε καζίνο, τότε, ναι, έχουμε ιστορία. Αυτό δεν έχει σημασία τώρα. Αυτό έγινε πριν δύο χρόνια, δεν έχει να κάνει με τι γίνεται σήμερα.Νομίζω ότι τα ΜΜΕ το χειρίστηκαν λάθος από την αρχή.

Δεν πιστεύω ότι ο Τζόρνταν έχει πρόβλημα με τον τζόγο. Αν ο Τζόρνταν έχει πρόβλημα, αυτό είναι στο πώς διαλέγει τους φίλους του".

Δείτε το απίστευτο ξέσπασμα του Βέσι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ