ΜΠΑΣΚΕΤ

Μίλαν Τόμιτς: "Προκάλεσα τον Μάικλ Τζόρνταν για ένας εναντίον ενός"

Μίλαν Τόμιτς: "Προκάλεσα τον Μάικλ Τζόρνταν για ένας εναντίον ενός"
EUROKINISSI

Τη συνάντηση με τον Μάικλ Τζόρνταν στο Παρίσι θυμήθηκε ο Μίλας Τόμιτς και τη φάση που αστειεύτηκε ενώ βρίσκεται στην αναμονή για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Όμορφες αναμνήσεις από τη μονομαχία του Ολυμπιακού με τους Σικάγο Μπουλς είχε την ευκαιρία να διηγηθεί ο Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο "OPEN Sport". Ο 47χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Μάικλ Τζόρνταν ως παίκτης των ερυθρολεύκων κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τους Σικάγο Μπουλς για το τουρνουά McDonald's Open το 1997 στο Παρίσι.

" Περιμέναμε το τουρνουά καθώς θα παίζαμε απέναντι στους πρωταθλητές τουΝΒΑ. Όταν μάθαμε ότι θα παίξουμε σκεφτήκαμε τον Μάικλ Τζόρνταν. Θέλαμε να παίξουμε μαζί τους στον τελικό. Ήταν μία απίστευτη εμπειρία, δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Ήταν αντίπαλός μου ένας από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών”, σχολίασε αρχικά ο Τόμιτς και στη συνέχεια μίλησε για τη στιγμή που προκάλεσε τον “Air” λέγοντας: “Ήταν μία αστεία φάση στο παιχνίδι.

Είχα την μπάλα και με έπαιζε άμυνα ο Τζόρνταν. Στην επόμενη φάση τον προκάλεσα ως αστείο να παίξουμε “ένας εναντίον ενός”. Τον αντιμετωπίσαμε με μεγάλο σεβασμό. Τέτοιος παίκτης δεν θα ξαναγεννηθεί. Είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Δεν ήταν μόνο το ταλέντο, είχε και το μυαλό να είναι πιο μπροστά απ όλους τους αντιπάλους. Είχε τα αθλητικά προσόντα και η δική του παρουσία έκανε τον κόσμο να αγαπήσει το μπάσκετ. Ο δρόμος για την επιτυχία είναι δύσκολο. Τα πρώτα χρόνια αμφισβητήθηκε για το αν θα μπορούσε να πετύχει στους Μπουλς. Όπως κάθε παίκτης πρέπει να αποδεικνύει ότι αξίζει, έτσι κι εκείνος. Δεν τον κατηγορώ αν ήταν σκληρός με τους συμπαίκτες του. Το έκανε για καλό, για να κερδίσει η ομάδα. Έπρεπε να το κάνει, ήταν ο ηγέτης. Είχε κερδίσει τόσα ματς μόνος του πετυχαίνοντας πολύ δύσκολα καλάθια. Για να μείνεις στην κορυφή θέλει... κότσια".

Κλείνοντας ο Τόμιτς αναφέρθηκε στο μέλλον σχετικά με τον επόμενο σταθμό της προπονητικής του καριέρας καθώς τόνισε: " Πρέπει πρώτα να τελειώσει το κομμάτι που αφορά την πανδημία και θα δούμε τι θα γίνει με τις ομάδες αφού ακόμα δεν έχουν κάνει κινήσεις. Είμαστε στην αναμονή για την ανακοίνωση της EuroLeague και από τις αρχές Ιουνίου θα υπάρχουν προτάσεις".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ