ΜΠΑΣΚΕΤ

Μάικλ Τζόρνταν: Οι απίστευτες ιστορίες τζόγου

Μάικλ Τζόρνταν: Οι απίστευτες ιστορίες τζόγου
AP Photo/Chuck Burton AP PHOTO/CHUCK BURTON

Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι γνωστό ότι του αρέσει να ποντάρει σε οτιδήποτε. Αυτές ωστόσο είναι μερικές από τις πιο περίεργες ιστορίες που έχουν κυκλοφορήσει για αυτόν.

Τα επεισόδια 5&6 του “ The Last Dance” ασχολήθηκαν μεταξύ άλλων με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Μάικλ Τζόρνταν για τον εθισμό του στον τζόγο. Κάπως έτσι, ο κόσμος άρχισε να θυμάται μερικές από τις ιστορίες που έχουν κυκλοφορήσει ανά καιρους.

Κάποιες ιστορίες μοιάζουν ακραίες. Άλλες είναι αστείες, άλλες ίσως προκαλούν προβληματισμό, όπως αυτή που μοιράστηκε ο Τζανμάρκο Ποτσέκο πριν μερικές ημέρες. Όπως και να έχει, αυτές οι ιστορίες – είτε έχουν όλες βάση, είτε όχι – αποτελούν μέρος της πορείας του Μάικλ Τζόρνταν. Και αυτές είναι μερικές από τις πιο ακραίες.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΝ ΕΣΚΙΝΑΣ

Η ιστορία αυτή αναφέρεται και στο 6ο επεισόδιο του “The Last Dance” και δεν γινόταν να μείνει εκτός. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της εποχής, ένας επιχειρηματίας, ο Ρίτσαρντ Εσκίνας, υποστήριξε το 1993 ότι ο Τζόρνταν του χρωστούσε 1.2 εκατ. δολάρια από στοιχήματα που έβαζαν παίζοντας γκολφ. Ο Εσκίνας μάλιστα εξέδωσε και βιβλίο τότε, το οποίο συνέπεσε με τα playoffs του 1993, βάζοντας σε μπελάδες τον Τζόρνταν.

Ο “Air” δεν αρνήθηκε ποτέ το χρέος, τονίζοντας ότι θεωρούσε φίλο του τον Εσκίνας. Οι δύο άνδρες τελικά ήρθαν σε συμβιβασμό, με τον Τζόρνταν να του δίνει 300.000 δολάρια. και τον δημοσιογράφο, Πίτερ Βέσι, να τα βάζει με το κανάλι του επειδή έδωσε τόσο μεγάλη έκταση στην ιστορία.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ 5 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ

Η ιστορία που έχει κάνει τον κόσμο να πιστέχει ότι ο Τζόρνταν δεν είναι απλώς ένας τύπος που του αρέσει να τζογάρει, αλλά έχει εθισμό με τον τζόγο. Σύμφωνα λοιπόνμε αυτή την ιστορία, ο Τζόρνταν είχε βρεθεί στο Λας Βέγκας παίζοντας ζάρια, φτάνοντας κάποια στιγμή να κερδίζει 1 εκατ. δολάρια. Αυτό ωστόσο αποδείχθηκε ότι ήταν η καταδίκη του.

Θέλοντας να κερδίσει περισσότερα, ο Τζόρνταν συνέχισε να παίζει. Μόνο που αυτό τελικά γύρισε εναντίον του, με τον “MJ” να υπολογίζεται τότε ότι έχασε 5 εκατ. δολάρια εκείνο το βράδυ! Δεδομενου ότι η περιουσία του υπολογίζεται περίπου στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια βέβαια τα 5 εκατ. δολάρια δε μοιάζουν πολλά για τον Τζόρνταν, αλλά το ποσό σίγουρα είναι τεράστιο.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Από τις πλέον γνωστές ιστορίες που αφορούν τον Μάικλ Τζόρνταν και ίσως μία από τις πιο αθώες, αν εξαιρέσει κάποιος ότι το στοίχημα ήταν στημένο ήταν αυτό που έκανε αρκετές φορές όταν αγωνιζόταν στους Μπουλς, βάζοντας ένα στοίχημα που δεν γινόταν να χάσει.

Σύμφωνα λοιπόν με αρκετούς συμπαίκτες του, ο Τζόρνταν συνήθιζε να στοιχηματίζει με συμπαίκτες του όταν πήγαιναν σε εκτός έδρας αγώνες σχετικά με το ποια βαλίτσα θα έβγαινε πρώτη όταν κατέβαιναν από το αεροπλάνο. Η λεπτομέρεια ήταν ότι είχε ήδη δώσει λεφτά στο παιδί που έβγαζε τις βαλίτσες ώστε να βγάλει την δική του πρώτα.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΠΕΝ-ΓΚΡΑΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΗ ΤΩΝ ΓΙΩΝ ΤΟΥΣ

Αυτή η ιστορία ίσως είναι και η πλέον τρελή σχετικά με το πώς σκέφτεται ο Μάικλ Τζόρνταν και αναφέρθηκε στο περίφημο βιβλίο “The Jordan Rules”. Σύμφωνα λοιπόν με το βιβλίο, ο “MJ” κάποτε είχε μία διαφωνία με τους Σκότι Πίπεν και Χόρας Γκραντ σχετικά με το ποιανού ο γιος είχε μεγαλύτερο πέος! Λεπτομέρεια: Και τα τρία παιδιά ήταν κάτω των τριών ετών.

Σε περίπτωση που κάποιος θελει να μάθει την απάντηση για κάποιο λόγο, οι τρεις τους συμφώνησαν ότι το μεγαλύτερο πέος το είχε ο γιος του Σκότι Πίπεν.

ΠΕΤΡΑ, ΜΟΛΥΒΙ, ΧΑΡΤΙ

Ένα από τα πιο γνωστά παιδικά παιχνίδια είναι το περίφημο “Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί”. Αθώο παιχνίδι για να περάσει η ώρα. Ακόμα και αυτό το παιχνίδι όμως μπορεί να γίνει ιδιαίτερο όταν συμμετέχει ο Μάικλ Τζόρνταν. Ειδικά όταν ποντάρει 100.000 δολάρια σε κάθε γύρο, όπως λέγεται ότι έκανε όταν έπαιζε αυτό το παιχνίδι στην θητεία του στους Γουίζαρντς όταν επέστρεψε στα παρκέ!

ΟΤΑΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΞ ME ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ

Η συγκεκριμένη ιστορία έχει αναφερθεί από την παρουσιάστια Λίζα Κένεντι Μοργκόμερι σε βιβλίο που έχει εκδώσει και χρονολογείται στο 1995. Τότε ήταν παρουσιάστρια στο MTV και βρέθηκε σε ένα τραπέζι στη Νέα Υόρκη με τον Τζόρνταν και τονπαραγωγό Ράσελ Σίμονς, όταν ο “Air” φέρεται να έβγαλε ξαφνικά ζάρια και ζήτησε να παίξουν.

Αυτό που ήθελε να ποντάρει ήταν πως αν νικούσε θα έπρεπε η Κένεντι Μοντγκόμερι να πάει στο δωμάτιό του, με την γνωστή παρουσιάστρια (που τότε ήταν 23 χρονών και δεν είχε κάνει ακόμα σεξουαλικές σχέσεις) να αρνείται, προτείνοντας να παίξουν για εισιτήρια του αγώνα των Μπουλς με τους Νικς.

OTAN ΠΟΝΤΑΡΕ 300.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΥΡΟ ΣΤΟ ΓΚΟΛΦ

Αυτή η ιστορία έρχεται από τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ, πριν οι δυο τους τα σπάσουν. Σύμφωνα λοιπόν με τον Μπάρκλεϊ, μία φορά που είχαν πάει για γκολφ μαζί με κάποιους επιχειρηματίες, ο Τζόρνταν εφτασε να ποντάρει 300.000 δολάρια σε κάθε μία από τις 18 τρύπες που υπάρχουν σε αγώνα γκολφ.

ΟΤΑΝ ΧΑΡΗ ΣΕ ΕΝΑ 16ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ-ΘΑΥΜΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛΦ

Ο Τζάστιν Τόμας δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα. Στον χώρο του γκολφ ωστόσο είναι πολύ γνωστός, αφού το 2017 έφτασε να είναι το Νο1 στον κόσμο. Πριν γίνουν όμως όλα αυτά έμελλε να βοηθήσει τον Τζόρνταν να κερδίσει ένα στοίχημα!

Ο Τόμας ήταν παιδί-θαύμα στο γκολφ. Όταν ήταν 16 χρονών ήταν αρκετά μικροκαμωμένος και ήταν ένα από τα παιδιά που κουβαλούσαν τα μπαστούνια της παρέας του Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος γνώριζε το ταλέντο του μικρού. Φρόνισε λοιπόν να το εκμεταλλευτεί, αφού τον πήρε μαζί του και είπε στην παρέα του: “ Εγώ θα πάρω τον πιτσιρικά και θα παίξω εναντίον σας. Εσείς διαλέξτε όποιον θέλετε”.

Κανείς δεν φαντάστηκε ότι ο Τζόρνταν επρόκειτο χάρη στον νεαρό Τόμας να τους διαλύσει, αφού ο μικρός έκανε τέσσερα birdie στις τελευταίες εφτά τρύπες (έβαλε δηλαδή το μπαλάκι με ένα χτύπημα λιγότερο), με τον Τζόνταν να κερδίζει το στοίχημα!

AP Photo/Chuck Burton

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ