ΜΠΑΣΚΕΤ

Η εκκωφαντική απάντηση του Τζόρνταν στις κατηγορίες για τζόγο στο Ατλάντικ Σίτι

Η εκκωφαντική απάντηση του Τζόρνταν στις κατηγορίες για τζόγο στο Ατλάντικ Σίτι

Με τους Νικς να προηγούνται 2-0 στους τελικούς της Ανατολής το 1993, ο Τύπος των ΗΠΑ τα έβαλε με τον Μάικλ Τζόρνταν επειδή "το βράδυ πριν από ήττα τζόγαρε στο Ατλάντικ Σίτι". Πώς απάντησε ο MJ; Με μια εξωπραγματική εμφάνιση στο τέταρτο παιχνίδι (VIDEO).

Τέλη Μαΐου του 1993. Οι Νικς κερδίζουν τους δύο πρώτους αγώνες στη σειρά των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας και ρίχνουν τους Μπουλς στα σκοινιά. Πηγαίνουν στο Σικάγο, γνωρίζουν βαριά ήττα με διαφορά 20 πόντων, όμως ο Μάικλ Τζόρνταν δεν είναι στα καλύτερά του. Τελείωνει την αναμέτρηση με 22 πόντους από 3/18 δίποντα και 16/17 βολές, έχει έντεκα ριμπάουντ, δύο ασίστ, δύο κλεψίματα και ένα μπλοκ σε 38 λεπτά συμμετοχής και μερίδα του Τύπου των ΗΠΑ τον βάζει στο στόχαστρο. " Πριν από ήττα στη Νέα Υόρκη, ο MJ πήγε στο Ατλάντικ Σίτι και τζόγαρε όλη νύχτα" έγραφαν με τους Μπουλς να βρίσκονται πίσω στο σκορ με 2-1 και φυσικά ο AIR που δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω, βρήκε αλλο ένα κίνητρο εν όψει του Game 4 της σειράς.

Η εκκωφαντική απάντηση του Τζόρνταν στις κατηγορίες για τζόγο στο Ατλάντικ Σίτι

Με τους Νικς να γνωρίζουν ότι ένα 3-1 μόνο με θαύμα θα μπορούσε να ανατραπεί, ο Τζόρνταν δεν ένιωθε πίεση. Τέτοια challenges χρειαζόταν και αυτή ήταν μια πολύ σπουδαία ευκαιρία για να συνεχίσει να μεγαλώνει τον μύθο του. Μπήκε στο ματς με τρομερό πείσμα, σκόραρε 54 πόντους από 12/21 δίποντα, 6/9 τρίποντα (!) και 12/14 βολές, είχε έξι ριμπάουντ, δύο ασίστ, δύο κλεψίματα και ένα μπλοκ και όλα αυτά σε 39 λεπτά συμμετοχής για το τελικό 105-95. Οι Μπουλς κράτησαν τους Νεοϋορκέζους σε απόσταση ασφαλείας από το ημίχρονο κι έπειτα, ισοφάρισαν στο 2-2 και πήραν και τα επόμενα δύο παιχνίδια για να προκριθούν στους τελικούς εκείνης της χρονιάς (αντιμετώπισαν τους Σανς) με τέσσερις σερί νίκες μετά από το εις βάρος τους 2-0.

Δείτε εδώ εκείνο το σπουδαίο show του Μάικλ Τζόρνταν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ