ΜΠΑΣΚΕΤ

Εξαλλος με τον Μάικλ Τζόρνταν ο πρώην συμπαίκτης του, Κρεγκ Χότζες

Former NBA All Star Craig Hodges aims during the NBA All Star basketball three point contest in Orlando, Fla. Friday, Feb. 25, 2012. (AP Photo/Lynne Sladky)
Former NBA All Star Craig Hodges aims during the NBA All Star basketball three point contest in Orlando, Fla. Friday, Feb. 25, 2012. (AP Photo/Lynne Sladky) AP

Τρελαμένος από το γεγονός ότι ο Μάικλ Τζόρνταν "έδωσε" τους συμπαίκτες του, μίλησε για το "τσίρκο της κοκαΐνης" και αποκάλεσε προδότη τον Χόρας Γκραντ δήλωσε ο παλαίμαχος σουτέρ των Μπουλς, Κρεγκ Χότζες.

Όταν οι Μπουλς επισκέφθηκαν, ως πρωταθλητές ΝΒΑ, τον Λευκό Οίκο το καλοκαίρι του 1992, ένας από τους παίκτες της ομάδας θεώρησε πως αυτή ήταν η σημαντικότερη ευκαιρία της ζωής του για να ταχθεί δημόσια υπέρ των μειονοτήτων των ΗΠΑ. Ο Κρεγκ Χότζες ήταν ένας από τους κορυφαίους σουτέρ της Λίγκας εκείνη την εποχή, αν όχι ο κορυφαίος όλων, ωστόσο εκείνη η μέρα τον σημάδεψε για το υπόλοιπο της καριέρας του.

Το χειρόγραφο που έδωσε στον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους και η κριτική που έκανε στον Μάικλ Τζόρνταν για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούσε τη δημοφιλία του για να αναφερθεί σε κοινωνικοπολιτικά ζητήματα τον έθεσαν αμέσως εκτός Λίγκας, με αποτέλεσμα η πορεία του στα παρκέ να είναι κατηφορική. Ο Χότζες έπαιξε στην Καντού, την Γαλατασαράι και τη Γιάμτλαντ, το 1998 έγραψε τον επίλογο της καριέρας του και τώρα δηλώνει τρομερά ενοχλημένος, προσβεβλημένος και απογοητευμένος από τον τρόπο με τον οποίο ο MJ μίλησε στο πρώτο επεισόδιο του "The Last Dance" για τους Μπουλς της σεζόν 1984/85 και για το "τσίρκο της κοκαΐνης" .

" Στο μπάσκετ υπάρχει αδελφοσύνη. Έβλεπα το πρώτο επεισόδιο και ήμουν τόσο θυμωμένος για το τσίρκο της κοκαΐνης. Με ενόχλησε επειδή τα αδέλφια μου σε εκείνη την ομάδα έπρεπε να εξηγήσουν στις οικογένειές τους αυτό που παρακολουθούσαν σε ένα ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζόρνταν. Ήξεραν ότι οι άνθρωποί τους έπαιξαν στο πλευρό του MJ και ξαφνικά έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις στα 12χρονα παιδιά τους" είπε ο Χότζες στο Fox Sports Radio και συνέχισε: " Ο Σκότι Πίπεν ήταν εγωιστής, έλα φίλε, εδώ "έδωσε" τον Χόρας Γκραντ. Αυτό με πλήγωσε. Θέλω ο Τζόρνταν να ξέρει ότι δεν ήταν σωστά αυτά που έκανε. Ο Χόρας δεν άξιζε κάτι τέτοιο. Αν ο MJ ξέρει ποιο ήταν το κίνητρο του Χόρας, ας μας το πει. Με ενοχλεί που μίλησαν όλοι εκτός από εμάς".

Ο Χότζες δεν ήταν ένας τυχαίος σουτέρ, αλλά ένας από τους κορυφαίους σουτέρ όλων των εποχών. Σε 695 αγώνες κανονικών περιόδων είχε 40% στο τρίποντο, με 8.5 πόντους μέσο όρο καριέρας. Νίκησε δύο φορές διαγωνισμό σε All-Star Weekend, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1991 και 1992), ενώ με τη Γαλατασαράι αναδείχθηκε Κυπελλούχος Τουρκίας το 1995.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ