AUSTRALIAN OPEN

Υπουργός Υγείας της Βικτώριας σε Τζόκοβιτς: "Το εμβόλιο προστατεύει, δεν είναι εργαλείο εκβιασμού"

Ο Τζόκοβιτς πανηγυρίζει νίκη του κόντρα στον Ρούμπλεφ
Ο Τζόκοβιτς πανηγυρίζει νίκη του κόντρα στον Ρούμπλεφ © 2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού προκειμένου να πάρεις μέρος στο Australian Open 2022, είναι για την προστασία όλων και οχι για να γίνει προσπάθεια εκβιασμού του Νόβακ Τζόκοβιτς, είπε χαρακτηριστικά μέλος της πολιτειακής κυβέρνησης της Βικτώριας.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού προκειμένου να πάρεις μέρος στο Australian Open 2022, είναι για την προστασία όλων και οχι για να γίνει προσπάθεια εκβιασμού του Νόβακ Τζόκοβιτς, είπε χαρακτηριστικά μέλος της πολιτειακής κυβέρνησης της Βικτώριας στην οποία βρίσκεται η Μελβούρνη.

Οι Αυστραλοί ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι μόνο εμβολιασμένοι αθλητές θα μπορούν να πάρουν μέρος στο πρώτο Grand Slam της σεζόν στη Μελβούρνη και είναι άγνωστο αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα ταξιδέψει στην Αυστραλία αφού έχει εκφράσει κατά καιρούς την άρνησή του να εμβολιαστεί.

Μάλιστα, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πατέρας του Νόλε, Σρένταν Τζόκοβιτς, είχε υπογραμμίσει ότι ο Νόβακ δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς και πως δεν θα πάει στην Αυστραλία.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Βικτώριας, Μάρτιν Πάκουλα, είπε ότι η εντολή εμβολίου ισχύει για όλους τους αθλητές στην πολιτεία της νότιας Αυστραλίας, η οποία φιλοξενεί το Australian Open στη Μελβούρνη.

"Εάν είστε επισκέπτης διεθνής τενίστας ή επισκέπτης αθλητής οποιουδήποτε είδους, είναι η ευθύνη σας απέναντι στην κοινότητα στην οποία σας καλωσορίζουν", τόνισε ο Πάκουλα στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

"Και αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε από αυτούς τους διεθνείς αστέρες του τένις να ακολουθήσουν τις ίδιες απαιτήσεις με τους Βικτωριανούς. Δεν πρόκειται για εκβιασμό, αλλά για τη διασφάλιση της προστασίας της κοινότητας. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πραγματικά ελπίζω ο Νόβακ Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί και να παίξει στο Αυστραλιανό Όπεν. Αλλά αν επιλέξει να μην το κάνει, αυτό είναι δικό του θέμα", πρόσθεσε.

Πηγή: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ