ROLAND GARROS

Roland Garros: Υπερηχητική πρεμιέρα για τη Σφιόντεκ, αποκλείστηκε η Οσάκα

Η Ίγκα Σφιόντεκ
Η Ίγκα Σφιόντεκ WILFREDO LEE / AP IMAGES

Η εκπληκτική Ίγκα Σφιόντεκ δεν έδειξε…έλεος ούτε στην προερχόμενη από τα προκριματικά 32χρονη Ουκρανή, Λέσια Τσουρένκο, κερδίζοντας με το επιβλητικό 6-2, 6-0 σε μόλις 55 λεπτά ξεκινώντας εμφατικά την πορεία της στο Roland Garros σημειώνοντας την 29η συνεχόμενη νίκη της.

Η Νο1 του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ, η οποία παραχώρησε μόλις 6 πόντους στο 1ο service (17/23) και μόλις 4 στο 2ο (9/13), είχε 19 winners έναντι μόλις τριών της Τσουρένκο, 6/9 break-points, ενώ κέρδισε τους 8 από τους 10 πόντους που διεκδίκησε πάνω στο φιλέ.

Η Σφιόντεκ μπήκε επιβλητικά στο παιχνίδι κερδίζοντας τα τρία πρώτα games (3-0), με την Τσουρένκο να μειώνει σε 3-1 και 5-2, αλλά την Πολωνή να κλείνει το set σε 29 λεπτά.

Στο 2ο set η Σφιόντεκ ανέβασε πιο πολύ την πίεση στο service της Ουκρανής, η οποία κέρδισε μόλις 8 πόντους (8/23) πίσω από τη γραμμή του service, ενώ δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε μια φορά το service της.

Με αυτή τη νίκη η Πολωνή έφτασε στο 15-2 στο Roland Garros με τις μοναδικές ήττες της να έχουν προέλθει από τις Σιμόνα Χάλεπ (2019) και Μαρία Σάκκαρη (2021).

Επόμενη αντίπαλος για τη Σφιόντεκ θα είναι είτε η Αμερικανίδα Άλισον Ρίσκε, είτε η Ουκρανή Νταγιάνα Γιαστρέμσκα.

Η Ανισίμοβα απέκλεισε την Οσάκα

Η Αμάντα Ανισίμοβα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Suzanne Lenglen επικρατώντας με 7-5, 6-4 της Ναόμι Οσάκα μετά από 90 λεπτά.

Αυτή ήταν η 2η μεταξύ τους συνάντηση και μάλιστα σε 2ο σερί Grand Slam, με την Αμερικανίδα να βγαίνει και πάλι νικήτρια όπως και στο Australian Open του περασμένου Ιανουαρίου.

Η Νο27 του ταμπλό ήταν πολύ πιο επιθετική από τη Γιαπωνέζα τελειώνοντας το παιχνίδι με 27 winners την ίδια ώρα που η Οσάκα είχε μόλις 13, ενώ και οι δύο είχαν από 29 αβίαστα λάθη.

Στο 1ο set η Οσάκα κατάφερε να απαντήσει στα δύο break της Ανισίμοβα και μάλιστα να περάσει και μπροστά στο 7ο game (4-3), αλλά η Αμερικανίδα “χτύπησε” με νέο break (6-5) το οποίο ήταν και καθοριστικό καθώς λίγο αργότερα έκλεισε το set στο service της.

Στο 2ο σκέλος της αναμέτρησης η Ανισίμοβα χρειάστηκε μόλις ένα break και με ένα hold στη συνέχεια έφτασε στο 5-3 σφραγίζοντας και πάλι στο service της την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Εκεί την περιμένει από χθες η Ντόνα Βέκιτς, η οποία επικράτησε το βράδυ της Κυριακής της Σουηδής Μίριαμ Μπιόρκλουντ.

Πηγή: tennis24.gr

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ