WTA FINALS

WTA Finals: Πρώτη και καλύτερη η Σφιόντεκ, πώς την αποφεύγει η Σάκκαρη στα ημιτελικά

Η Ίγκα Σφιόντεκ στον αγώνα της με την Γκαρσία
Η Ίγκα Σφιόντεκ στον αγώνα της με την Γκαρσία AP PHOTO/RON JENKINS

Η Ίγκα Σφιόντεκ έκανε επίδειξη δύναμης στον αγώνα με την Γκαρσία και εξασφάλισε ήδη την παρουσία της στα ημιτελικά του WTA Finals ως πρώτη του ομίλου της. Την αποφεύγει, κατά πάσα πιθανότητα, η Μαρία Σάκκαρη.

Μετά και την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής στο γκρουπ Tracy Austin το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Τέξας), τα πράγματα αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν όσον αφορά τα ζευγάρια των ημιτελικών του WTA Finals.

Η Ίγκα Σφιόντεκ συνέχισε την εξαιρετική πορεία της και με straight sets νίκη επί της Καρολίν Γκαρσία εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου ενώ η Ντάρια Κασάτκινα κέρδισε την Κόκο Γκοφ και θα παίξει κόντρα στην Γκαρσία στην τελευταία αγωνιστική για το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στα ημιτελικά.

Στον άλλο όμιλο, οι πιθανότητες θέλουν τη Μαρία Σάκκαρη να τερματίζει στην πρώτη θέση κάτι που σημαίνει ότι θα αποφύγει την ανίκητη Σφιόντεκ στα ημιτελικά και θα περιμένει μια εκ των Γκαρσία/Κασάτκινα, κόντρα στις οποίες δεν έχει καλή παράδοση. Αν η Σάκκαρη πάρει έστω ένα σετ από τη Ζαμπέρ την Παρασκευή, τότε τερματίζει πρώτη στον όμιλο.

Η Σφιόντεκ, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, χρειάστηκε 1 ώρα και 25 λεπτά για να φτάσει στη νίκη με 6-3, 6-2 επί της Καρολίν Γκαρσία στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας για το Tracy Austin Group, πετυχαίνοντας τέσσερα breaks στο ευάλωτο σερβίς της αντιπάλου της.

Αμέσως μετά, στο κεντρικό court του Φορτ Γουόρθ, μπήκαν Ντάρια Κασάτκινα και Κόκο Γκοφ, με την 25χρονη Ρωσίδα να φτάνει στη νίκη με 7-6(6), 6-3 και να παραμένει ζωντανή στο ντεμπούτο της σε WTA Finals.

Η Κασάτκινα, Νο8 στον κόσμο, πέτυχε έξι breaks έναντι πέντε της 18χρονης Αμερικανίδας και δήλωσε πανευτυχής για την πρώτη της νίκη στην κορυφαία διοργάνωση.

"Είναι απίστευτο συναίσθημα να πετυχαίνεις την πρώτη σου νίκη σε Finals. Προφανώς και θες τη νίκη και να πας μακριά στο τουρνουά, οπότε το κίνητρο είναι εκεί αλλά δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τα νεύρα και το ένιωσα αυτό. Ελπίζω να μπορέσω να περάσω στα ημιτελικά" είπε η Κασάτκινα η οποία το Σάββατο θα αντιμετωπίσει την Καρολίν Γκαρσία στο ματς “ο νικητής τα παίρνει όλα”

TAGS WTA FINALS WTA ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ