WIMBLEDON

Wimbledon: Τζόκοβιτς και Φέντερερ μπαίνουν στη μάχη για την πρόκριση στα ημιτελικά

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει τη νίκη του στην πρεμιέρα του Wimbledon 2021 | 28 Ιουνίου 2021
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει τη νίκη του στην πρεμιέρα του Wimbledon 2021 | 28 Ιουνίου 2021 © 2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Τους τέσσερις προημιτελικούς των ανδρών περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Wimbledon Championships, με τους Νοβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ να αγωνίζονται στο κεντρικό court απέναντι σε υποδεέστερους αλλά υπολογίσιμους αντιπάλους.

Πρώτος στο Center Court θα μπει ο κάτοχος του τίτλου και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον πρωτάρη σε προημιτελική φάση Grand Slam, Μάρτον Φούτσοβιτς, συνεχίζοντας την προσπάθεια για τον 20ο Major τίτλο της καριέρας του.

Ο Νόλε είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, όχι μόνο για την πρόκριση στους "4" αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου στο Λονδίνο, έχοντας στο πάνω μέρος του ταμπλό άλλους δύο πρωτάρηδες σε προημιτελική φάση Wimbledon, τους Σαποβάλοφ και Χατσάνοφ που θα αναμετρηθούν νωρίτερα (15:00) στο Court 1.

Έχοντας την προϊστορία με το μέρος του (2-0), ο Τζόκοβιτς δεν αναμένεται να "κολλήσει" κόντρα στον αξιόλογο Ούγγρο πρωταθλητή, Νο48 στον κόσμο.

Αμέσως μετά, στο αγαπημένο του γήπεδο θα εισέλθει ο κάτοχος 8 τίτλων στο Wimbledon, Ρότζερ Φέντερερ που θα αντιμετωπίσει τον Χούμπερτ Χουρκάτς που βρίσκεται για πρώτη φορά σε 8αδα Major τουρνουά.

Ο 39χρονος Ελβετός, πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο στο γρασίδι και πλέον έχει "ανοιχτό" ταμπλό για έναν ακόμη τελικό στο Λονδρέζικο Grand Slam, αφού τόσο ο Χουρκάτς όσο και οι Μπερετίνι-Αλιασίμ, είναι άπειροι στο χορτάρι και βρίσκονται για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Wimbledon.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που βρίσκονται αντιμέτωποι Φέντερερ και Χουρκάτς, με τον μαέστρο να έχει κερδίσει 6-4, 6-4 τον 24χρονο, Νο18 στον κόσμο, το 2019 στο Indian Wells Masters.

"Προφανώς ο Ρότζερ είναι ένας ξεχωριστός παίκτης. Όλα όσα έχει καταφέρει στην καριέρα του είναι απίστευτα. Ο τρόπος που παίζει είναι επίσης ξεχωριστός. Αποτελεί μεγάλη έμπνευση για μένα" είπε ο Χουρκάτς, μετά τη σπουδαία νίκη επί του Μεντβέντεφ και την πρόκριση στον πρώτο του προημιτελικό σε Grand Slam.

CENTRE COURT (15:30GR)

1. Νόβακ Τζόκοβιτς v Μάρτον Φούτσκοβιτς

2. Ρότζερ Φέντερερ v Χούμπερτ Χουρκάτς

NO.1 COURT (15:00GR)

1. Καρέν Κατσάνοφ v Ντενίς Σαποβάλοφ

2. Ματέο Μπερετίνι v Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ

Πηγή: Tennis24

TAGS WIMBLEDON ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ