WIMBLEDON

Wimbledon: Πέφτει στο Νο7 ο Τζόκοβιτς, χωρίς βαθμούς ο Φέντερερ

Ο Νόβακ Τζοκοβιτς στον τελικό με τον Ρούμπλεφ
Ο Νόβακ Τζοκοβιτς στον τελικό με τον Ρούμπλεφ 2022 AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο μεγάλος χαμένος από τη μη βαθμολόγηση του φετινού Wimbledon, ενώ θα χάσει ακόμα περισσότερους βαθμούς αν δεν του επιτραπεί να αγωνιστεί στο US Open. Μένει χωρίς βαθμούς ο Φέντερερ.

Το κυρίως ταμπλό του Wimbledon άρχισε τη Δευτέρα με τη βροχή να δημιουργεί πολλά προβλήματα. Ωστόσο, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο ιστορικό τουρνουά γνωρίζουμε ήδη την επόμενη ημέρα στη Παγκόσμια κατάταξη των ανδρών.

Μεγάλοι χαμένοι είναι οι δύο περσινοί φιναλίστ. Αφού μετά την απόφαση για μη βαθμολόγηση του φετινού τουρνουά λόγω της απαγόρευσης συμμετοχής σε Ρώσους και Λευκορώσους, οι Μπερετίνι και Τζόκοβιτς θα χάσουν σημαντικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος θα βρεθεί στην έβδομη θέση από την τρίτη και ταυτόχρονα ο Ιταλός θα βγει εκτός δεκάδας. Τη ίδια ώρα μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι οι "τιμωρημένοι".

Ο Μεντβέντεβ θα παραμείνει στο Νο1 και ο Ρούμπλεβ στο Νο8. Από εκεί και πέρα από μία θέση θα κερδίσουμε οι Ναδάλ, Τσιτσιπάς, Ρουντ και Αλκαράθ.

Χωρίς βαθμούς ο Φέντερερ

Την ίδια ώρα ο θρυλικός Ρόντζερ Φέντερερ θα μείνει χωρίς βαθμούς. Συγκεκριμένα, στον Ελβετό είχαν απομείνει 600 βαθμοί τους οποίους και θα χάσει μετά την αφαίρεση της βαθμολογίας του περσινού Wimbledon.

Φυσικά και να υπήρξε βαθμολόγηση στο φετινό τουρνουά ο Φέντερερ δεν θα μπορούσε να τους υπερασπιστεί αφού δεν είναι ακόμα έτοιμος. Τα νέα πάντως που έρχονται από την ομάδα του είναι θετικά.

Μπορεί ο Φέντερερ να προχωρήσει σε επιλογή τουρνουά από εδώ και πέρα, ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα τον δούμε ξανά στα κορτ.

TAGS WIMBLEDON ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ