WIMBLEDON

Wimbledon: Μεγάλο πρόστιμο από την ATP στη Βρετανική Ομοσπονδία για τη μη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων

Wimbledon: Μεγάλο πρόστιμο από την ATP στη Βρετανική Ομοσπονδία για τη μη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων

Πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ επέβαλε η ATP στην Βρετανική Ομοσπονδία Τένις για την απαγόρευση συμμετοχής Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στο Wimbledon.

Η Ένωση Επαγγελματιών Τενιστών (ATP) έδωσε πρόστιμο 820,000 λιρών (1 εκ. δολάρια) στην Βρετανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (LTA) γιατί απαγόρευσε στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να πάρουν μέρος στο φετινό Wimbledon Championships, εξαιτίας της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι αθλητές δεν είχαν δικαίωμα να αγωνιστούν ούτε στα τουρνουά προετοιμασίας επί Βρετανικού εδάφους. Το Wimbledon έγινε το πρώτο Grand Slam που απέκλεισε αθλητές από συγκεκριμένες χώρες, μια κίνηση που καταδικάστηκε από το πλήθος του τενιστικού κόσμου και φυσικά τις δύο επαγγελματικές ενώσεις ATP και WTA.

Η πρώτη τιμωρία των επαγγελματικών ενώσεων, ήταν η αφαίρεση του Wimbledon από τα βαθμολογούμενα τουρνουά με αποτέλεσμα όσοι αθλητές αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν, να μην πάρουν πόντους ATP ή WTA.

Η επιβολή του υπέρογκου προστίμου, όπως ήταν φυσιολογικό, έφερε αντιδράσεις από τους Βρετανούς.

“Η LTA είναι βαθιά απογοητευμένη με αυτό. Η ATP στο πόρισμά της, δεν αναγνώρισε τις ειδικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ούτε τις αντιδράσεις της διεθνούς αθλητικής κοινότητας αλλά ούτε και της Βρετανικής Κυβέρνησης. Η ATP φαίνεται να θεωρεί αυτό το θέμα ως ευθεία παραβίαση των κανόνων της, με μια εκπληκτική έλλειψη ενσυναίσθησης για την κατάσταση στην Ουκρανία και μια σαφή έλλειψη κατανόησης των μοναδικών συνθηκών που αντιμετώπισε η LTA” ανέφερε η ανακοίνωση της Βρετανικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Από την πλευρά της, η ATP δικαιολογεί τη στάση της, τόσο στην απόφασή της να μην βαθμολογήσει το Wimbledon όσο και στο πρόστιμο που επέβαλε στην LTA.

“Μένουμε στην αρχική μας θέση στο θέμα ότι η μονομερής λήψη αποφάσεων από τα μέλη του ATP Tour απειλεί την ικανότητά μας να λειτουργούμε ως παγκόσμιο άθλημα. Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται προστατεύουν το μακροπρόθεσμο μέλλον του αθλήματος και τη δέσμευσή του για συμμετοχή με βάση την αξία, χωρίς διακρίσεις, για μεμονωμένους αθλητές” υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της η ATP.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS WIMBLEDON ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ