WIMBLEDON

Wimbledon: Με Τιάφο ο Τσιτσιπάς, με Ρους η Σάκκαρη στον πρώτο γύρο

Ο Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο του κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros.
Ο Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο του κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς © 2021 MICHEL EULER/ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τστσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Τιάφο στον πρώτο γύρο του Wimbledon, ενώ βρίσκεται στο ίδιο μισό του ταμπλό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Το εμπόδιο της Αράντσα Ρους απ' την Ολλανδία θα πρέπει να περάσει η Μαρία Σάκκαρη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο του Wimbledon, το οποίο θα μεταδώσουν τα κανάλια Novasports, τον πάντα επικίνδυνο και απρόβλεπτο Αμερικανό, Φράνσις Τιάφο, Νο56 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, ενώ βρίσκεται στο ίδιο μισό του ταμπλό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Εφόσον προκριθεί, ο 22χρονος Έλληνας θα βρει στον 2ο γύρο, τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Βάσεκ Πόσπισιλ και τον Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα. Στον 3ο γύρο, ο Στέφανος έχει πιθανό αντίπαλο τον ντεφορμέ, αλλά αναμφισβήτητα ποιοτικό, Κάρεν Χατσάνοφ. Άλεξ Ντε Μινόρ και Ντάνιελ Έβανς, δυο σπεσιαλίστες στο γρασίδι δηλαδή, είναι οι πιο πιθανοί αντίπαλοι του Τσιτσιπά στον 4ο γύρο.

Στα προημιτελικά, ο Νο3 του ταμπλό διασταυρώνεται με τον ημιφιναλίστ του 2019 στο Λονδίνο, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ. Ο Ισπανός βέβαια, στο bracket του έχει και τους Σαποβάλοφ, Οπέλκα και Μπασιλασβίλι. Στο ταμπλό του Μπαουτίστα βρίσκεται και ο Άντι Μάρεϊ, που στον 1ο γύρο θα παίξει κόντρα στο Νο24 της διοργάνωσης, Νικολόζ Μπασιλασβίλι.

Όσον αφορά το Νο1 του ταμπλό, Νόβακ Τζόκοβιτς, η κληρωτίδα του έπαιξε όμορφο παιχνίδι. Ούτε… παραγγελία να την είχε την κλήρωση. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι επειδή έχει πιο βατή κλήρωση από τον Τσιτσιπά. Παρ’ όλα αυτά, η κλήρωσή του είναι σίγουρα καλή. Στον 1ο γύρο θα παίξει με τον νεαρό Βρετανό, Τζακ Ντρέιπερ, που παίζει στο τουρνουά με Wild Card. Στον 2ο γύρο θα συναντήσει έναν εκ των Κέβιν Άντερσον και Τόμας Μπάριος (Q).

Στον 3ο γύρο ο Νόλε έχει πιθανό αντίπαλο τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, ενώ στον 4ο γύρο, πιθανότατα θα βρει έναν εκ των Γκαέλ Μονφίς και Κριστιάν Γκαρίν. Με τον Αντρέι Ρούμπλεφ διασταυρώνεται στα προημιτελικά ο Σέρβος, πριν από μια πιθανή μάχη με τον Στέφανο Τσιτσιπά στην τελική “4αδα” του θεσμού. Η διοργάνωση αρχίζει στις 28 Ιουνίου, ενώ θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουλίου.

Δυνατά ματς 1ου γύρου

Τζόκοβιτς (1) vs Ντρέιπερ (WC)

Τσιτσιπάς (3) vs Τιάφο

Μπασιλασβίλι (24) vs Μάρεϊ (WC)

Ουμπέρ (21) vs Κύργιος

Φέντερερ (6) vs Μαναρινό

Ντιμιτρόφ (18) vs Βερντάσκο

Έβανς – Φελισιάνο Λόπεζ

Πιθανοί προημιτελικοί

Τζόκοβιτς – Ρούμπλεφ

Τσιτσιπάς – Μπαουτίστα Αγούτ

Ζβέρεφ – Μπερετίνι

Μεντβέντεφ – Μπερετίνι

Με την Αράντσα Ρους η Μαρία Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη, που με την απόσυρση της Σιμόνα Χάλεπ ανέβηκε στο Νο15 του κυρίως ταμπλό, θα ξεκινήσει στο φετινό Wimbledon απέναντι στην αριστερόχειρα Ολλανδή και Νο84 του κόσμου Αράντσα Ρους, την οποία έχει κερδίσει και τις 2 φορές που την έχει αντιμετωπίσει και μάλιστα χωρίς να χάσει set.

Η Νο18 του κόσμου βρίσκεται στο ίδιο ταμπλό με την Αρίνα Σαμπαλένκα την οποία (θεωρητικά) θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά, ενώ από εκεί και πέρα στα πιο… ψηλά περιμένουν Ίγκα Σφιόντεκ, Γκαρμπίνιε Μπουγκουρούθα και Ονς Ζαμπέρ.

Το μονοπάτι της Σάκκαρη

Σε περίπτωση που η Ελληνίδα τενίστρια ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρους θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σέλμπι Ρότζερς (ΗΠΑ) και Σαμάνθα Στόσουρ (Αυστραλία) με την Αμερικανίδα και Νο47 στον κόσμο να έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην 37χρονη Αυστραλή.

Πιθανή αντίπαλος στον 3ο γύρο αναμένεται να είναι η φορμαρισμένη Καζάκα Έλενα Ριμπάκινα, ενώ στις “16” η Σάκκαρη θα παίξει (πάντα θεωρητικά) με την Νο2 του ταμπλό Αρίνα Σαμπαλένκα.

Από εκεί και πέρα η 25χρονη έχει μπροστά της αρκετά δυνατά ονόματα, όπως την Νο7 του ταμπλό Ίγκα Σφιόντεκ, την εξαιρετική στη φετινή σεζόν grass-season, Ονς Ζαμπέρ, αλλά και την πρωταθλήτρια του 2017, Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα, μία εκ των οποίων θα βρει στα προημιτελικά.

Δυνατά ματς 1ου γύρου

Μπάρτι (1) vs Σουάρεζ Ναβάρο
Αντρεέσκου (5) vs Κορνέ
Σ. Γουίλιαμς (6) vs Σάσνοβιτς
Κβίτοβα (10) vs Στίβενς
Πλίσκοβα (8) vs Ζίντανσεκ
Κόντα vs Σινιάκοβα
Μπέρτενς (17) vs Κόστιουκ

Πιθανοί προημιτελικοί

Μπάρτι (1) vs Αντρεέσκου (5)
Σβιτολίνα (3) vs Σ. Γουίλιαμς (6)
Κένιν (4) vs Κ. Πλίσκοβα (8)
Σαμπαλένκα (2) vs Σφιόντεκ (7)

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS WIMBLEDON ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ