WIMBLEDON

Wimbledon: Καθάρισε ο Ναδάλ, απογοήτευσε ξανά ο Σαποβάλοφ

Spain's Rafael Nadal celebrates after winning against Argentina's Francisco Cerundolo in a first round men's singles match on day two of the Wimbledon tennis championships in London, Tuesday, June 28, 2022. (AP Photo/Alberto Pezzali)
Spain's Rafael Nadal celebrates after winning against Argentina's Francisco Cerundolo in a first round men's singles match on day two of the Wimbledon tennis championships in London, Tuesday, June 28, 2022. (AP Photo/Alberto Pezzali) AP

Ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε 3-1 απέναντι στον μαχητικό Ρικάρντας Μπεράνκις και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Wimbledon.

Ο Ράφαελ Ναδάλ μπήκε στο κεντρικό court του All England Club περίπου στις 16:00 τοπική ώρα, δεν πρόλαβε να “κλείσει” το ματς με τον Ρικάρντας Μπεράνκις πριν να ξεσπάσει μπόρα στο Λονδίνο και τελικά, με καθυστέρηση, μετά και το χαμένο set του, προκρίθηκε στους “32” καλύτερους του Wimbledon Championships, για 11η φορά στην καριέρα του.

Ο θρυλικός Ισπανός, χρειάστηκε κάτι περισσότερο από τρεις ώρες καθαρού αγώνα, για να υπερκεράσει το εμπόδιο του Λιθουανού και Νο106 τενίστα του κόσμου, “κλείνοντας” το ματς με 6-4, 6-4, 4-6, 6-3, στις 20:00 τοπική ώρα.

Στον 3ο γύρο του Λονδρέζικου Slam, ο 36χρονος και Νο2 του ταμπλό, θα συναντήσει τον Νο27 του ταμπλό, Λορέντζο Σονέγκο, που επιβλήθηκε του Ούγκο Γκαστόν στα τρία sets, πολύ νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Με αυτή τη νίκη, ο Ναδάλ προκρίθηκε στον 3ο γύρο ενός Grand Slam, για 21η συνεχόμενη φορά. Έχει να μείνει εκτός πριν τη φάση των “32” σε Major, από το Αυστραλιανό Όπεν του 2016.

Ο Ισπανός προσπάθησε να παίξει επιθετικά, έδειξε να πατάει καλύτερα στα πόδια του, σε σχέση με την πρεμιέρα του στο γρασίδι και αφού διένυσε, περίπου… 3,5 χιλιόμετρα στο court, έφτασε στην πρόκριση.

Με 12 άσους, 34 winners και 39 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ράφα, που θα μπορούσε να είχε “κλείσει” νωρίτερα το ματς, αν ήταν πιο αποτελεσματικός στις break point ευκαιρίες του.

Με 4/16 τελείωσε το ματς, σε αντίθεση με τον Μπεράνκις, ο οποίος ήταν πιο κυνικός σε αυτό το κομμάτι (2/5). Ο Λιθουανός, έκανε εξαιρετικό ματς και δυσκόλεψε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τον Ναδάλ, όμως δεν κράτησε την ψυχραιμία του όταν βρέθηκε μπροστά με break στο 2ο set (1-3), αποτυγχάνοντας να φέρει το ματς στα ίσια.

Από εκεί και έπειτα, μόλις ο Ράφα κέρδισε πέντε από τα τελευταία έξι games του 2ου κομματιού της αναμέτρησης και έφτασε στο 2-0, πολύ δύσκολα είχε γυρισμό το ματς, παρά την αξιέπαινη προσπάθεια που έκανε ο 32χρονος.

Ο Νακασίμα πέταξε εκτός τον Σαποβάλοφ

Ο περυσινός ημιφιναλίστ του Wimbledon και Νο13 του φετινού ταμπλό, Ντένις Σαποβάλοφ, ηττήθηκε στα τέσσερα sets από τον Μπράντον Νακασίμα και αποκλείστηκε από τον 2ο γύρο του Λονδρέζικου Major!

Ο Καναδός, έχασε το 7ο ματς του στα τελευταία οκτώ που έχει παίξει και συνεχίζει να απογοητεύει με τις εμφανίσεις του μέσα στο 2022.

Σερβίροντας οκτώ double faults, περνώντας μόλις 46% του 1ου σερβίς του και κάνοντας 29 αβίαστα λάθη, ο 23χρονος δεν θα μπορούσε να ζητήσει περισσότερα από το ματς κόντρα στον Αμερικανό και Νο56 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά από 2 ώρες και 23 λεπτά, ο Νακασίμα επικράτησε 6-2, 4-6, 6-1, 7-6(6) και προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του, σε 3ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης.

Εκεί, ο 20χρονος θα αντιμετωπίσει τον Κολομβιανό, Ντάνιελ Ελάχι Γκαλάν Ριβέρος, ο οποίος πέρασε με Walkover, μετά την απόσυρση του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, λίγες ώρες πριν το μεταξύ τους ραντεβού.

Εκτός Wimbledon από τον 2ο γύρο έμεινε και ο No12 του ταμπλό, Ντιέγκο Σβάρτσμαν, γνωρίζοντας οδυνηρή ήττα από τον Βρετανό, που αγωνίζεται με Wild Card στο τουρνουά της πατρίδας του, Λίαμ Μπρόουντι (Νο132).

Ο 28χρονος βρέθηκε να χάνει με 1-2 sets και 0-3 στο 4ο, όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει ένα φαινομενικά χαμένο ματς, ρίχνοντας στο καναβάτσο τον πολύ πιο έμπειρο, βραχύσωμο Αργεντινό.

Μετά από 3 ώρες και 50 λεπτά μάχης, ο Μπρόουντι επιβλήθηκε 6-2, 4-6, 0-6, 7-6(6), 6-1 και στον 3ο γύρο περιμένει να αντιμετωπίσει, έναν εκ των Άλεξ Ντε Μινόρ και Τζακ Ντρέιπερ.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS WIMBLEDON ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ