ΤΕΝΙΣ

Wimbledon: Ήττα και αποκλεισμός από το Νο115 για την Σερίνα Γουίλιαμς

Serena Williams of the US reacts after missing a shot as she plays France's Harmony Tan in a first round women's singles match on day two of the Wimbledon tennis championships in London, Tuesday, June 28, 2022. (AP Photo/Alberto Pezzali)
Serena Williams of the US reacts after missing a shot as she plays France's Harmony Tan in a first round women's singles match on day two of the Wimbledon tennis championships in London, Tuesday, June 28, 2022. (AP Photo/Alberto Pezzali) AP

Η επιστροφή της Σερίνα Γουίλιαμς στο Wimbledon δεν συνοδεύτηκε με νίκη, αφού η Ταν (Νο 115) επικράτησε 2-1 σετ κόντρα στην Αμερικανίδα. Πρόκριση για Χάλεπ και Κβίτοβα.

Στο πρώτο της ματς μετά από ακριβώς έναν χρόνο απραξίας (29/6/2021 είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά), η Σερίνα Γουίλιαμς δεν κατάφερε να επικρατήσει της 24χρονης Γαλλίδας και Νο115 της παγκόσμιας κατάταξης, Χάρμονι Ταν, κι έμεινε εκτός Wimbledon από τον 1ο γύρο!

Μετά από σπουδαία μάχη που κρίθηκε στο tie-break του 3ου set, η 40χρονη Αμερικανίδα και κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων, ηττήθηκε με 7-5, 1-6, 7-6(7) και είπε αντίο στο Λονδρέζικο Major, ίσως, για μια τελευταία φορά.

Αν και είχε την ευκαιρία να “κλείσει” το ματς στο σερβίς της, όταν προηγήθηκε με 4-5 στο καθοριστικό κομμάτι του αγώνα, η Σερίνα δέχθηκε break από την “εφτάψυχη” Γαλλίδα και λίγες στιγμές μετά, γνώρισε τον οδυνηρό αποκλεισμό στο super tie-break, μετά από 3 ώρες και 14 λεπτά αγώνα.

Εκεί, μάλιστα, η Σερίνα προηγήθηκε με 0-4, όμως έχασε 10 από τους επόμενους 13 πόντους και δεν μπόρεσε να φύγει νικήτρια από το Centre Court του All England Club, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στον 1ο γύρο του Wimbledon, μόλις για 2η φορά στην καριέρα της.

Προκρίθηκαν Χάλεπ και Κβίτοβα

Δυο πρόσφατες πρωταθλήτριες του Wimbledon Championships, η Σιμόνα Χάλεπ και η Πέτρα Κβίτοβα, άνοιξαν με νίκες τις υποχρεώσεις τους στο φετινό τουρνουά.

Αρχικά, η Ρουμάνα, πρώην Νο1 και νυν Νο18 της παγκόσμιας κατάταξης, μετέτρεψε σε περίπατο, το διαφαινόμενο ντέρμπι με την Καρολίνα Μούχοβα και χάνοντας μόλις πέντε games από την Τσέχα, προκρίθηκε στον 2ο γύρο του θεσμού.

Η νικήτρια του 2019 στο Λονδίνο, επικράτησε 6-3, 6-2, της Νο81 τενίστριας του κόσμου, μέσα σε μόλις 66 λεπτά αγώνα και στην επόμενη φάση θα συναντήσει την Βελγίδα, Κίρστεν Φλίπκενς.

Όσον αφορά την Κβίτοβα, η 32χρονη Τσέχα χρειάστηκε να πραγματοποιήσει ανατροπή, για να κάμψει την αντίσταση της Τζάσμιν Παολίνι (Νο72) και μετά από μια ώρα και 42 λεπτά μάχης, πέρασε στην επόμενη φάση του Wimbledon, με νίκη 2-6, 6-4, 6-2.

Η δυο φορές θριαμβεύτρια στο γρασίδι του All England Club (2011, 2014) και Νο25 του φετινού ταμπλό, στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Ρουμάνα, Άνα Μπόγκνταν.

ΠΗΓΗ: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ