WIMBLEDON

Wimbledon: Στα ημιτελικά και ο Σαποβάλοφ, νίκη στα 5 σετ επί του Χατσάνοφ

Ο Ντενίς Σαποβάλοφ πανηγυρίζει τη νίκη επί του Καρέν Χατσάνοφ στα προημιτελικά του Wimbledon 2021, Λονδίνο | Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021
Ο Ντενίς Σαποβάλοφ πανηγυρίζει τη νίκη επί του Καρέν Χατσάνοφ στα προημιτελικά του Wimbledon 2021, Λονδίνο | Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 © 2021 ALASTAIR GRANT/ASSOCIATED PRESS

Ο Ντένις Σαποβάλοφ θα δώσει το "παρών" στο ραντεβού των ημιτελικών του Wimbledon κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ύστερα από τη νίκη του με 6-4, 3-6, 5-7, 6-1, 6-4 επί του Κάρεν Χατσάνοφ.

Ο Ντένις Σαποβάλοφ πραγματοποίησε παλικαρίσια εμφάνιση και πέτυχε σπουδαία ανατροπή, για να πάρει την πρόκριση στον παρθενικό Major ημιτελικό της καριέρας του, κερδίζοντας τον Κάρεν Χατσάνοφ στα 5 sets στο Wimbledon!

Ο 22χρονος Καναδός έπαιξε κατά διαστήματα πανέμορφο τένις, έβγαλε όλη την επιθετικότητά του στο court και πετυχαίνοντας 59(!) winners, έθεσε νοκ-άουτ τον 25χρονο Ρώσο.

Μετά από τρεισήμισι ώρες μεγάλης μάχης στο Court 1 του All England Club, ο Νο10 του ταμπλό, επικράτησε με 6-4, 3-6, 5-7, 6-1, 6-4 και "σφράγισε" τον σπουδαίο ημιτελικό κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αν και συνάντησε αρκετά προβλήματα με το 2ο σερβίς του, εξ' ου και τα 10 διπλά λάθη που σέρβιρε στον αγώνα, ο Σαποβάλοφ ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης και δίκαια πανηγύρισε στο τέλος την πρόκριση για την "4αδα".

Με 71/83 κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο σερβίς του ολοκλήρωσε το ματς ο Καναδός, που σέρβιρε και 17 άσους, για να αποκλείσει τον Χατσάνοφ. Αχίλλειος πτέρνα του 22χρονου, τα 5/19 break points, που του έκαναν πιο δύσκολο το έργο.

Ο Χατσάνοφ άντεξε να παίξει ακόμη ένα πολύ μεγάλο σε διάρκεια και ένταση ματς, μετά το ντέρμπι με τον Κόρντα στον 4ο γύρο, το οποίο και κέρδισε με 10-8 στο 5ο set, όμως αυτή τη φορά δεν είχε τις λύσεις για να φύγει ζωντανός από το court με τον ίδιο τρόπο.

Στα 50 αβίαστα λάθη σταμάτησε το κοντέρ του Ρώσου, που στο 4ο και το 5ο set δεν απείλησε καθόλου τον Σαποβάλοφ και είχε ξεκάθαρα παθητικό ρόλο στο court.

Από την επόμενη εβδομάδα, ο Χατσάνοφ θα κερδίσει τέσσερις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα επιστρέψει στο Top25 (No25).

Όσον αφορά τον Σαποβάλοφ, θα κερδίσει δυο θέσεις και θα εισέλθει στο Top10 (No10), ενώ αν καταφέρει και κατακτήσει τον τίτλο στο Λονδίνο, θα βελτιώσει το ρεκόρ καριέρας του, φτάνοντας στο Νο8 του κόσμου.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ