WIMBLEDON

Wimbledon 2021: Μεγάλη ανατροπή και τελικός για Πλίσκοβα

Ο Καρολίνα Πλίσκοβα από την αναμέτρηση με την Σαμπαλένκα στο Wimbledon 2021 | 8 Ιουλίου 2021
Ο Καρολίνα Πλίσκοβα από την αναμέτρηση με την Σαμπαλένκα στο Wimbledon 2021 | 8 Ιουλίου 2021 © 2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Η Καρολίνα Πλίσκοβα επικράτησε με τεράστια ανατροπή της Σαμπαλένκα και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του φετινού Wimbledon.

Η Καρολίνα Πλίσκοβα έπαιξε καταπληκτικό τένις στον πρώτο ever ημιτελικό της στο Wimbledon και επικράτησε με τεράστια ανατροπή της Νο2 του ταμπλό, Αρίνα Σαμπαλένκα, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του φετινού Championships.

Σε ένα από τα πιο ώριμα παιχνίδια της καριέρας της, η 29χρονη Τσέχα δεν πτοήθηκε που βρέθηκε πίσω με set και κάνοντας μαεστρικό ματς πίσω από το σερβίς της, απέκλεισε την πρωτάρα σε Major ημιτελικούς, Λευκορωσίδα.

Μετά από περίπου δυο ώρες αγώνα, η Πλίσκοβα επικράτησε της Σαμπαλένκα με 5-7, 6-4, 6-4 και θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Νο1 του ταμπλό, Άσλεϊ Μπάρτι, στο ματς-τίτλου του Σαββάτου.

Με μόλις 17 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε την αναμέτρηση η Τσέχα, που έβγαλε 32 winners εκ των οποίων 14 ήταν άσοι. Ανώτερη καθ' όλη τη διάρκεια του ημιτελικού η Πλίσκοβα, που επέτρεψε στη Σαμπαλένκα να βρει μόλις... ένα break point (1/1).

Με 62/83 πόντους πίσω από το σερβίς της τελείωσε τον αγώνα η πρώην Νο1 τενίστρια του κόσμου, που έχασε στις λεπτομέρειες το εναρκτήριο set, ενώ στο 5-5 προηγήθηκε με 0-40, αλλά δεν κατάφερε να "σπάσει" το σερβίς της αντιπάλου της και να σερβίρει στη συνέχεια για το 1-0 υπέρ της.

Λίγες στιγμές αργότερα, δεν άντεξε την πίεση και με διπλό λάθος στο πρώτο -και τελευταίο- break point της Σαμπαλένκα στο ματς, έμεινε πίσω στο σκορ (5-7) και έβαλε στον εαυτό της δύσκολα.

Δεν έχασε την ψυχραιμία της όμως, συνέχισε να παίζει καλύτερα από την 23χρονη και στο τέλος πανηγύρισε την πρόκριση στον 2ο Major τελικό της καριέρας της.

Εκεί, θα προσπαθήσει να στεφθεί για 1η φορά πρωταθλήτρια, μιας και το 2016 είχε ηττηθεί στον τελικό της Νέας Υόρκης από την Αντζελίκ Κέρμπερ. Αν φτάσει στον τίτλο, από την επόμενη εβδομάδα θα ανέβει και στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ήδη πάντως, με την εξαιρετική πορεία της στο Λονδίνο, έχει εξασφαλίσει την επιστροφή της στο Top10 και πιο συγκεκριμένα στο Νο7.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ