ΤΕΝΙΣ

Βιλάντερ: "Ο Τιμ έχει σημάδια κατάθλιψης"

Ο Ντόμινικ Τιμ σε φάση από το Australian Open
Ο Ντόμινικ Τιμ σε φάση από το Australian Open Ⓒ 2021 HAMISH BLAIR / ASSOCIATED PRESS

Ο επτά φορές πρωταθλητής grand slam, Μάτς Βιλάντερ, μίλησε για την κατάσταση του Ντόμινικ Τιμ που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο χώμα.

Ο Ματς Βιλάντερ σχολίασε την πολύ άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες ο Ντομινίκ Τιμ, ο οποίος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τις υποχρεώσεις του στη χωμάτινη σεζόν.

Μπορεί μετά τον Ράφα Ναδάλ να είναι ο πιο επικίνδυνος τενίστας στο χώμα τα τελευταία χρόνια, όμως ο Αυστριακός έχει να παίξει επίσημο αγώνα στο Tour από τις 17 Μαρτίου και δεν δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Ο 27χρονος, Νο4 τενίστας του κόσμου, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τον τελευταίο καιρό, τόσο με τους τραυματισμούς του στους δυο αστραγάλους του, όσο και πνευματικά, καθώς δεν αισθάνεται τη "φλόγα" για το τένις, να καίει ακόμη μέσα του.

Αποσύρθηκε από τα τουρνουά σε Μαϊάμι, Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη και είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψει στη δράση.

Ο κάτοχος επτά Grand Slam τίτλων και πρώην Νο1 τενίστας στον κόσμο, Ματς Βιλάντερ, σχολίασε την κατάσταση του Τιμ, υποστηρίζοντας πως πιθανότατα αντιμετωπίζει κατάθλιψη!

Αναλυτικά όσα είπε:

"Για έναν τενίστα, το μεγαλύτερο σημάδι κατάθλιψης, είναι όταν βρίσκεται στο court και δεν διψάει για τη νίκη. Όταν το αποτέλεσμα δεν ενδιαφέρει τον αθλητή, τότε είναι ο θάνατος του αθλήματος μέσα του.

Ο Τιμ έχει χάσει πολλά το τελευταίο διάστημα. Ο κορονοϊός έχει παίξει σημαντικό ρόλο, γιατί πήρε από τους τενίστες πολλά όμορφα πράγματα. Όπως, να ταξιδεύεις χωρίς περιορισμούς. Δεν είναι εύκολο να αγωνίζεσαι βδομάδα με τη βδομάδα, κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Μερικοί αθλητές ευνοούνται, γιατί χωρίς την καραντίνα, δεν θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν ποτέ στο τένις τόσο πολύ. Ο Έβανς και ο Μπούμπλικ για παράδειγμα, είναι πολύ καλύτεροι τώρα

Ο Ντομινίκ δεν αισθάνεται άνετα με αυτούς τους περιορισμούς. Δεν του αρέσει να παίζει χωρίς κόσμο και δεν του αρέσει να ταξιδεύει και να παίζει σαν ρομπότ. Αντιμετωπίζει προβλήματα με τον εαυτό του και δείχνει σημάδια κατάθλιψης".

Πηγή: Tennis24

Photo credits: ⓒ 2021 Hamish Blair / Associated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ