WIMBLEDON

Βιλάντερ για Τσιτσιπά - Κύργιο: “Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς 2022 ALBERTO PEZZALI/AP IMAGES

Ο Ματς Βιλάντερ τοποθετήθηκε για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νικ Κύργιο και τόνισε πως δεν έχει δει ξανά κάτι τέτοιο.

Ο Ματς Βιλάντερ τοποθετήθηκε για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νικ Κύργιο στο πλαίσιο του 3ου γύρου του Wimbledon.

Ο 7 φορές κάτοχος Grand Slam τόνισε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δει κάτι ανάλογο, ενώ ο Άλεξ Κορέτσα με τη σειρά του ανέφερε ότι και οι διαιτητές οφείλουν να είναι πιο αυστηροί στις αποφάσεις τους.

“Είναι διασκεδαστικό όλο αυτό; Ναι. Είναι σεβαστό; Όχι!”, είπε ο Βιλάντερ στο Eurosport. “Το τένις είναι ένα υπέροχο άθλημα. Είναι απίστευτο αυτό που είδαμε γιατί και οι δύο παίκτες είναι καλοί και ειδικά ο Κύργιος είναι τόσο ταλαντούχος".

“Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να δω κάτι τέτοιο ξανά για να είμαι ειλικρινής, γιατί πιστεύω ότι δεν μας χρειάζεται κάτι τέτοιο στην προσπάθειά μας να προωθήσουμε το τένις. Θέλουμε να το προωθήσουμε ως ψυχαγωγία.

Θέλουμε να το προωθήσουμε ως κάτι εμπνευσμένο και εκπαιδευτικό. Σίγουρα δεν είμαι υπέρ σε αυτό που συνέβη για να πω την αλήθεια", ανέφερε ακόμα.

Από την πλευρά του ο Άλεξ Κορέτσα αναφέρθηκε στο ρόλο των διαιτητών καρέκλας και στο γεγονός ότι θα πρέπει να είναι πιο αυστηροί.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Απρίλιο το διοικητικοί όργανο των ανδρών (ATP) είχε ενημερώσει τους παίκτες ότι όλοι οι διαιτητές είχαν λάβει οδηγίες έτσι ώστε να κρατήσουν μια πιο αυστηρή στάση κατά της ανάρμοστης συμπεριφοράς στο γήπεδο.

“Οι διαιτητές καρέκλας θα πρέπει να είναι πιο αυστηροί. Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός μεταξύ παικτών και του διαιτητή.”, είπε ο Ισπανός αναλυτής του Eurosport και πρώην φιναλίστ του Roland Garros.

“Τα πράγματα είναι απλά. Ο διαιτητής θα πρέπει να πει στους παίκτες: “Εγώ είμαι το αφεντικό εδώ και δεν μπορείς να κάνει και να λες ό,τι θέλεις. Αγαπάμε το άθλημα, αγαπάμε τη διασκέδαση, αλλά πρέπει να σεβαστούμε και τις συνθήκες".

Πηγή: tennis24

TAGS WIMBLEDON ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ