ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Vienna Open: Ο Τζόκοβιτς διασύρθηκε από τον Σόνεγκο 

Εμφανώς απογοητευμένος ο Νόβακ Τζόκοβιτς
Εμφανώς απογοητευμένος ο Νόβακ Τζόκοβιτς AP PHOTO/SETH WENIG

Ένας ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Λορέντσο Σόνεγκο διέσυρε έναν αποκαρδιωτικό Νόβακ Τζόκοβιτς και τον υποχρέωσε σε μια από τις πιο ντροπιαστικές ήττες της καριέρας του!

Μόλις παρακολουθήσαμε την μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν 2020 και μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών στο παγκόσμιο τένις!

Ο 25χρονος Ιταλός Λορέντσο Σόνεγκο, Νο42 στον κόσμο, παίζοντας ως lucky loser(!) βρίσκεται στα ημιτελικά του Erste Bank της Βιέννης αφού πρώτα διέσυρε τον Νόβακ Τζόκοβιτς με το αδιανόητο 6-2, 6-1 ένα σκορ που ούτε στα καλύτερα όνειρά του δεν θα περίμενε ο Ιταλός τενίστας! Και όμως το είδαμε!

Ο Σόνεγκο έκανε το παιχνίδι της ζωής του κόντρα σε έναν αποκαρδιωτικό Νόβακ Τζόκοβιτς και πέτυχε φυσικά την πρώτη του ever νίκη κόντρα σε Νο1 του κόσμου κ που αυτόματα είναι βέβαια και η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του!

Και δεν είναι μόνο η νίκη, είναι ένας θρίαμβος ή, αν το δούμε από την ανάποδη, ένας διασυρμός για τον Νόβακ Τζόκοβιτς που ηττάται μόλις για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν μετά την πιο "αναμενόμενη" ήττα, από τον Ράφα Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός (επίσης μεγάλη σε έκταση όμως).

Πάρα πολλοί τενίστες ανά τα χρόνια έχουν πετύχει έναν "μπόσικο" Νόβακ Τζόκοβιτς και δεν έχουν καταφέρει να τον κερδίσουν με τον Νόλε, ακόμα και στην κακή του μέρα, να ξετρυπώνει τρόπους ώστε να φτάσει στη νίκη, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν συνέβη στο ματς της Παρασκευής στη Βιέννη.

Ο Σόνεγκο, με επιθετικό πολύ ωραίο τένις, ήταν το "αφεντικό" στο ματς από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο, πήρε την συντριπτική πλειοψηφία των κρίσιμων πόντων από τον μετρ του είδους, Τζόκοβιτς και ισοπέδωσε τον Σέρβο σε κάτι παραπάνω από μια ώρα αγώνα!

Ο Τζόκοβιτς εννοείται ότι ήταν σε τραγική μέρα με πάρα πολλά λάθη από την βασική γραμμή, καμία εμπιστοσύνη στα τρεξίματα και στην φυσική του κατάσταση ενώ, στο τέλος του ματς, έβγαλε μια τρομερή ανημπόρια δείχνοντας ότι θα προτιμούσε να βρίσκεται στα αποδυτήρια, κάτι εντελώς εκτός του χαρακτήρα του.

Ο Σόνεγκο δεν του άφησε κανένα περιθώριο στο πρώτο σετ με δύο breaks και δίχως ο ίδιος να παραχωρήσει break point, αλλά, η λογική και η εμπειρία έλεγαν ότι κάποια στιγμή ο Τζόκοβιτς θα "ξυπνήσει" και θα ισορροπήσει αργά ή γρήγορα το καράβι!

Δεν έγινε τίποτα από αυτά! Ο Σόνεγκο, με ξέφρενο ρυθμό, προηγήθηκε με break με το καλημέρα του δεύτερου σετ, έσωσε και τα έξι break points του Τζόκοβιτς (επιστρέφοντας και από 0-40!) και διέλυσε πέρα για πέρα τον αντίπαλό με θαυμαστή γρηγοράδα και άνεση!

Ως Νο1 του κόσμου, αυτή είναι η μόλις δεύτερη ήττα του Τζόκοβιτς από τενίστα εκτός του Τοπ40 με την πρώτη να "δικαιολογείται" μιας και ήρθε κόντρα στον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!

Αλλά, αλίμονο, ακόμα και αυτός είναι άνθρωπος και δικαιούται μια κακή μέρα μετά τόσες απίστευτες επιτυχίες και σερί εκπληκτικά αποτελέσματα.

Παρά το μέγεθος της ήττας, ο Νόλε έχει μάθει να επιστρέφει πάντα δριμύτερος και πιο "πεινασμένος" από τις μεγαλύτερες επιτυχίες, ωστόσο, θα πρέπει τώρα να το αποδείξει στο ATP Finals μιας και απέσυρε τη συμμετοχή του από το Masters στο Παρίσι.

Όσο για τον Σόνεγκο, το καλύτερο βράδυ της ζωής του, μόλις ξεκίνησε!

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ

Ο Κέβιν Άντερσον σε μια εκπληκτική παράσταση κατάφερε να αποκλείσει τον Ντανίλ Μεντβεντεφ παίρνοντας αυτός το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Atp στη Βιέννη.

O 34χρονος τενίστας σε λίγο παραπάνω από μιάμιση ώρα νίκησε με 6-4, 7-6(5), τον Μεντβεντεφ δείχνοντας ότι ακόμη και τώρα μπορεί να παίξει τένις υψηλού επιπέδου.

Κατάφερε να μην χάσει κανένα σέρβις του, έχοντας μάλιστα χάσει συνολικά σε πρώτα και Δευτέρα σερβις, μόλις 14 πόντους(48/62) και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον 24χρονο Ρώσο, ο οποίος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο κομμάτι αυτό.

Ο Κέβιν Άντερσον με τη πρόκριση αυτή πέρασε στην ημιτελική φάση της Βιέννης, όπου περιμένει τον αντίπαλο του από το ζευγάρι ανάμεσα στον Ντομινίκ Τίμ με τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ