ΤΕΝΙΣ

Vancouver Open: Η Γραμματικοπούλου προκρίθηκε στα ημιτελικά

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο US Open
Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο US Open © 2021 JOHN MINCHILLO / AP IMAGES

Στα ημιτελικά του VanOpen προκρίθηκε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, ύστερα από τη νίκη της με 6-3 6-4 επί της Κλοέ Πακέ.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πραγματοποιεί μια από τις κορυφαίες εβδομάδες της καριέρας της στον Καναδά.

Το βράδυ της Παρασκευής (19/8), η 25χρονη Ελληνίδα, κέρδισε -και- τη Νο111 τενίστρια του κόσμου, Κλοέ Πακέ, για να προκριθεί στα ημιτελικά του WTA 125 τουρνουά, που διεξάγεται στο Βανκούβερ.

Παίζοντας εξαιρετικό τένις, η ερχόμενη από τα προκριματικά, Γραμματικοπούλου, χρειάστηκε μόλις 77 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της 28χρονης Γαλλίδας και να κατακτήσει την 5η συνεχόμενη νίκη της αυτή την εβδομάδα στη διοργάνωση.

Με σκορ 6-3, 6-4, προκρίθηκε στις “4” καλύτερες του Odlum Brown Van Open και περιμένει τον αμερικανικό “εμφύλιο” της Νο1 του ταμπλό, Μάντισον Μπρένγκλε, με την Έμα Ναβάρο, για να μάθει ποια από τις δυο θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά.

Ήδη, πάντως, με την τρομερή πορεία της στο θεσμό, έχει εξασφαλίσει άνοδο 46(!) θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Την ερχόμενη Δευτέρα (22/8), θα αναρριχηθεί, τουλάχιστον, στο Νο193 του κόσμου, ενώ σε περίπτωση που πετύχει ακόμη δυο νίκες στο Βανκούβερ, φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου, θα εξασφαλίσει την παρθενική είσοδο της καριέρας της στο Top150 του πίνακα!

Όλα αυτά, λίγες μόλις ημέρες, πριν ριχτεί στη μάχη του US Open, όπου έχει να υπερασπιστεί αρκετούς πόντους, μιας και πέρυσι ξεκίνησε από τα προκριματικά, φτάνοντας στον 2ο γύρο του κυρίως ταμπλό.

Πηγή: Tennis24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ