US OPEN

US Open: Το μπάχαλο στην παγκόσμια κατάταξη, τα δεδομένα για το Νο1 και ο νέος πρωταθλητής

Carlos Alcaraz, of Spain, celebrates after winning a point against Marin Cilic, of Croatia, during the fourth round of the U.S. Open tennis championships, early Tuesday, Sept. 6, 2022, in New York. (AP Photo/Adam Hunger)
Carlos Alcaraz, of Spain, celebrates after winning a point against Marin Cilic, of Croatia, during the fourth round of the U.S. Open tennis championships, early Tuesday, Sept. 6, 2022, in New York. (AP Photo/Adam Hunger) AP

Το US Open θα φέρει ραγδαίες αλλαγές στο Top10 της Παγκόσμιας κατάταξης, ενω ο Μεντβέντεφ περιμένει να δει ποιος θα τον διαδεχτεί τόσο στην κατάκτηση του τροπαίου όσο και στο Νο1.

Ακόμα και στα χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας των Big 4 το US Open ήταν πάντοτε το τουρνουά που έδινε τη μεγαλύτερη ευκαιρία σε κάποιον από τους υπόλοιπους να πάρουν ένα Grand Slam.

Από το 2003 όταν κατάκτησε το πρώτο του Major ο Ρότζερ Φέντερερ μέχρι και φέτος έχουν διεξαχθεί 76 Grand Slams. Από τα 19 Australian Open μόλις ένα έχει πάει σε άλλον τενίστα (Μάρατ Σάφιν 2005), στο Roland Garros σε ίδιο αριθμό διοργανώσεων έχουν κατακτήσει τρία (2004 Γκαστόν Γκαούντιο, 2015 Σταν Βαβρίνκα, 2020 Ντόμινικ Τιμ), σε 19 Wimbledon κανένας άλλος δεν έχει καταφέρει να πάρει τίτλο.

Την ίδια ώρα στο US Open σε 19 διοργανώσεις πέντε έχουν καταλήξει σε διαφορετικά χέρια. Η αρχή έγινε με τον Άντι Ρόντικ το 2003 και ακολούθησαν ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο (2009), ο Μάριν Τσίλιτς (2014), ο Σταν Βαβρίνκα (2016) και πέρσι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ (2021), ενώ και φέτος δεδομένα θα έχουμε νέο νικητή.

Πολλές ανακατατάξεις στη δεκάδα

Από τα αποτελέσματα που έχουν έρθει μέχρι στιγμής η δεκάδα της Παγκόσμιας κατάταξης μπορεί να αλλάξει σημαντικά τόσο σε πρόσωπα όσο και σε θέσεις.

Τα δεδομένα για το Νο1, το οποίο θα αλλάξει χέρια δεδομένα, θα τα αναλύσουμε παρακάτω. Από εκεί και πέρα ο Κάρλος Αλκαράθ ότι και να συμβεί από εδώ και πέρα θα βρεθεί ψηλότερα από ποτέ με τη χειρότερη θέση που μπορεί αυτή τη στιγμή να καταλάβει να είναι η τρίτη.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Κάσπερ Ρουντ ο οποίος στη χειρότερη για αυτόν θα είναι έκτος. Την ίδια ώρα Σίνερ, Μπερετίνι και Κύργιος διεκδικούν την επιστροφή τους στο Top10.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κινδυνεύει να βρεθεί εκτός δεκάδας σε αντίθεση με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος θα περιμένει να δει την πορεία των υπολοίπων.

Τα δεδομένα για το Νο1

Πάμε τώρα να δούμε τα δεδομένα που ισχύουν για το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης. Αν το US Open ολοκληρωνόταν τώρα στην κορυφή θα βρισκόταν ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Ωστόσο υπάρχουν δύο τενίστες που απειλούν τον θρυλικό Ισπανό και αυτοί είναι ο Κάρλος Αλκαράθ και ο Κάσπερ Ρουντ. Τι χρειάζονται αυτοί οι δύο για να βρεθούν στην κορυφή; Ακριβώς το ίδιο πράγμα. Να φτάσουν στον τελικό.

Από εκεί και πέρα εάν φτάσουν και οι δύο ως το τέλος της διαδρομής τότε ο νικητής θα πάρει ως έπαθλο, μαζί φυσικά με τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του και το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Οκτώ τενίστες διεκδικούν το πρώτο τους Grand Slam

Φυσικά, όποιος από τους οκτώ αθλητές που συνεχίζουν κατακτήσουν τον τίτλο θα είναι το πρώτο Grand Slam της καριέρας τους.

Μετά και από τον αποκλεισμό του Τσίλιτς, οι Κύργιος, Κατσάνοφ, Μπερετίνι, Ρουντ, Σίνερ, Αλκαράθ, Ρούμπλεφ και Τιάφο έχουν μπροστά τους μία χρυσή ευκαιρία και μένει να δούμε ποιος θα την εκμεταλλευτεί.

Όλες οι αναμετρήσεις θα μεταδοθούν από το Eurosport. Για το αναλυτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε την ειδική ενότητα του SPORT24, ενώ μέσα από το Matchcenter θα υπάρχει κάλυψη όλων των αγώνων.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών στους άνδρες

Τρίτη 06/09

  • 19.00 Μπερετίνι - Ρουντ

Τετάρτη 07/09

  • Κύργιος - Κατσάνοφ
  • * Σίνερ - Αλκαράθ
  • * Ρούμπλεφ - Τιάφο

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Παρασκευή 09/09

  • Κύργιος - Κατσάνοφ / Μπερετίνι - Ρουντ
  • Σίνερ - Αλκαράθ / Ρούμπλεφ - Τιάφο

Τελικός

Κυριακή 11/09 23.00

* Δεν έχουν οριστεί ακόμα ώρες στα υπόλοιπα παιχνίδια. Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα του τουρνουά οι προημιτελικοί που δεν έχουν ώρα έναρξης θα αρχίσουν ο πρώτος στις 19.00 της Τετάρτης (07/09) και ο δεύτερος στις 02.00 της Πέμπτης (08/09).

Οι ημιτελικοί θα γίνουν ο πρώτος στις 22.00 της Παρασκευής (09/09) και ο δεύτερος στις 02.00 του Σαββάτου (10/09).

TAGS US OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ