US OPEN

US Open: Ο Ναδάλ έμεινε εκτός συνέχειας από τον εκπληκτικό Τιάφο

Frances Tiafoe, of the United States, reacts after winning a point against Jason Kubler, of Australia, during the second round of the U.S. Open tennis championships, Thursday, Sept. 1, 2022, in New York. (AP Photo/Charles Krupa)
Frances Tiafoe, of the United States, reacts after winning a point against Jason Kubler, of Australia, during the second round of the U.S. Open tennis championships, Thursday, Sept. 1, 2022, in New York. (AP Photo/Charles Krupa) AP

Πραγματοποιώντας τρομερή εμφάνιση ο Φράνσις Τιάφο επικράτησε 3-1 σετ του Ραφαέλ Ναδάλ και τον άφησε εκτός συνέχειας US Open.

Μετά τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο Ραφαέλ Ναδάλ (Νο3) έμεινε εκτός US Open. Αυτή τη φορά δράστης της έκπληξης ήταν ο Φράνσις Τιάφο ο οποίος επικράτησε 3-1 σετ του θρυλικού Ισπανού.

Το Νο26 της Παγκόσμιας κατάταξης πραγματοποίησε απίστευτη εμφάνιση και άφησε εκτός συνέχειας τον Ράφα. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να μας οδηγήσει στην κατάκτηση του Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης είτε από τον Αλκαράθ είτε από τον Ρουντ.

Από την αρχή του αγώνα ο Τιάφο έδειξε στον Ναδάλ πως θα ήταν δύσκολο εμπόδιο. Ο Αμερικανός τενίστας δίχως να δώσει ούτε ένα break point στον Ράφα, εκμεταλλεύτηκε εκείνος το ένα από τα δύο που δημιούργησε για να σπάσει το σερβίς του Ισπανού και να φτάσει στο 1-0 σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ είχαμε την απόλυτη ισορροπία με τους δύο τενίστες να κρατούν εύκολα το σερβίς τους μέχρι το ένατο και το δέκατο game. Στο ένατο ο Τιάφο γέμισε το service game του Ράφα δίχως αποτέλεσμα, με τον Ισπανό να κάνει το break στο επόμενο game κλείνοντας το σετ με 6-4.

Το τρίτο σετ ήταν καρμπόν με το πρώτο. Ο Τιάφο ξανά δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στον Ναδάλ να τον απειλήσει στο σερβίς του, όπως στο πρώτο έτσι και στο τρίτο σετ έκανε break στο έβδομο game και έφτασε στο 2-1 με 6-4.

Στο τέταρτο σετ είχαμε μία τρομερή μάχη. Ο Ναδάλ ήταν εκείνος που έκανε πρώτο break για να προηγηθεί με 3-1, όμως ο Τιάφο πήρε τα επόμενα τρία κάνοντας δύο break για να προηγηθεί με 4-3. Στο αμέσως επόμενο game, ο Ισπανός πίεσε και προσπάθησε να πάρει πίσω το break, όμως το Νο26 της Παγκόσμιας κατάταξης άντεξε και έκανε το 5-3.

Στο τελευταίο, όπως αποδείχτηκε game του αγώνα, ο Τιάφο με την ψυχολογία στα ύψη έκανε ακόμα ένα break για να φτάσει στο 6-3 και φυσικά στη νίκη με 3-1 σετ.

TAGS US OPEN ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ