US OPEN

US Open: Δύο Ελληνίδες σε κυρίως ταμπλό Major, 33 χρόνια μετά

Η Μαρία Σάκκαρη σε στιγμιότυπο από αγώνα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Η Μαρία Σάκκαρη σε στιγμιότυπο από αγώνα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021 AP PHOTO/SETH WENIG

Έπειτα από 33 χρόνια η Ελλάδα έχει δύο εκπροσώπους στο κυρίως ταμπλό των γυναικών στο US Open με τη συμμετοχή της Μαρίας Σάκκαρη και της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου.

Ιστορικής σημασίας για το ελληνικό τένις έχει η πρόκριση της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου στο κυρίως ταμπλό του US Open, μιας και... 33 χρόνια μετά, η χώρα μας θα έχει ξανά, δυο εκπροσώπους στο main draw μιας Grand Slam διοργάνωσης.

Από το US Open 1988 έχει να συμβεί κάτι τέτοιο. Τότε, η Αγγελική Κανελλοπούλου και η Όλγα Τσαρμποπούλου έδωσαν το παρών στο main draw της διοργάνωσης, γράφοντας ιστορία για την Ελλάδα.

Χρειάστηκε να περάσουν 33 ολόκληρα χρόνια, μέχρι δυο Ελληνίδες να προκριθούν ξανά στο κυρίως ταμπλό μιας Major διοργάνωσης.

Στο Αμερικανικό Όπεν, που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, η Μαρία Σάκκαρη και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου θα αγωνιστούν στον 1ο γύρο του main draw και θα "σπάσουν" αυτήν την... κατάρα.

Μπορεί μετά το US Open 1988 να είχαμε κατά σειρά τη Χριστίνα Παπαδάκη και τη Λένα Δανιηλίδου, οι οποίες έπαιξαν σε κυρίως ταμπλό Major θεσμών, όμως δεν συνυπήρξαν ποτέ.

Το ίδιο ισχύει και για τη Μαρία Σάκκαρη, η οποία αγωνίζεται από το 2015 -σχεδόν- ανελλιπώς σε Grand Slam τουρνουά, χωρίς όμως να έχει έτερη εκπρόσωπο της Ελλάδας σε κυρίως ταμπλό, σε κάποια από τις εμφανίσεις της.

US OPEN MEN’S SNIGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS US OPEN ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ