US OPEN

US Open: "Δεν έχουμε κανονισμό για εμβόλιο αλλά θα σεβαστούμε την νομοθεσία των ΗΠΑ"

Ο Νόβακ Τζοκοβιτς στον τελικό με τον Ρούμπλεφ
Ο Νόβακ Τζοκοβιτς στον τελικό με τον Ρούμπλεφ 2022 AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Οι διοργανωτές του US Open επανέλαβαν ότι θα ακολουθήσουν τους νόμους των ΗΠΑ για το θέμα της εισόδου μη εμβολιασμένων στη χώρα κάτι που κάνει ακόμα λιγότερες τις πιθανότητες συμμετοχής του Τζόκοβιτς στο Grand Slam.

Οι ελπίδες του Νόβακ Τζόκοβιτς να αγωνιστεί στο φετινό US Open, υπέστησαν ακόμη ένα πλήγμα μετά την ανακοίνωση των διοργανωτών του US Open για τους κανονισμούς σχετικά με το εμβόλιο. Ουσιαστικά οι άνθρωποι του τελευταίου Grand Slam της χρονιάς δήλωσαν πως δεν έχουν κάποιο περιορισμό σχετικά με τους μη εμβολιασμένους παίκτες, όμως θα σεβαστούν την τρέχουσα νομοθεσία που αφορά την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι ΗΠΑ απαιτούν από τους μη πολίτες της να είναι πλήρως εμβολιασμένοι για να εισέλθουν στη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος στον Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο. Ο 35χρονος 3 φορές πρωταθλητής στο Flushing Meadows συμπεριλήφθηκε στη λίστα συμμετοχής για το US Open την Τετάρτη, αλλά αυτό είναι απλά για τυπικούς λόγους, και όχι κάποια ένδειξη ότι θα του επιτραπεί να παίξει.

Η επίσημη δήλωση από το US Open είναι η εξής: “Σύμφωνα με το Βιβλίο Κανόνων των Grand Slam, όλοι οι παίκτες που πληρούν τις προϋποθέσεις εισάγονται αυτόματα στα κυρίως ταμπλό του απλού ανδρών και γυναικών με βάση την κατάταξη 42 ημέρες πριν από την πρώτη Δευτέρα της εκδήλωσης. Το US Open δεν έχει κανονισμό εμβολιασμού για παίκτες, αλλά θα σεβαστεί τη θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με τα ταξίδια στη χώρα για μη εμβολιασμένους πολίτες εκτός ΗΠΑ”

To φετινό US Open θα διεξαχθεί στο διάστημα 29 Αυγούστου με 11 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS US OPEN ATP ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ