ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς: "Ζούμε την αλλαγή γενιάς"

O Nόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει την κατάκτηση του Australian Open 2021
O Nόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει την κατάκτηση του Australian Open 2021 @ 2021 ANDY BROWNBILL/ASSOCIATED PRESS

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιτυχίες των νεαρών τενιστών που κυριαρχούν στα τελευταία Masters τουρνουά και διεκδικούν και την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Το τένις αλλάζει και η νέα γενιά δείχνει ικανή να προκαλέσει τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, εκμεταλλευόμενη τη φρεσκάδα, τη δύναμη και το μεγάλο κίνητρο που διαθέτει.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, λίγο πριν ξεκινήσει την προσπάθεια κατάκτησης του 6ου τίτλου του στο Rome Masters, μίλησε στους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιτυχίες των νεαρών τενιστών που κυριαρχούν στα τελευταία Masters τουρνουά και διεκδικούν και την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Τα τέσσερα τελευταία Masters έχουν καταλήξει στους Μεντβέντεφ, Χουρκάτς, Τσιτσιπά και Ζβέρεφ ενώ ο Μεντβέντεφ πριν μια εβδομάδα είχε μαθηματικές ελπίδες να ξεπεράσει τον Νόλε στο Νο1 της ATP.

"Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχει αλλαγή στις γενιές. Αυτοί οι τύποι παίζουν κάθε εβδομάδα. Ο Τσιτσιπάς, ο Ζβέρεφ, ο Μπερετίνι και ο Ρούμπλεφ παίζουν πολύ και χτίζουν την θέση τους στην κατάταξη. Φυσικά και ο Μεντβέντεφ που διεκδικεί τις κορυφαίες θέσεις. Ο Ντόμινικ Τιμ είναι πολλά χρόνια εκεί.

Είναι αναπόφευκτο να συμβεί. Η αλλαγή έρχεται και στην κατάταξη. Τώρα, αν θα γίνει σε ένα μήνα ή σε ένα χρόνο, δεν ξέρω αλλά σίγουρα θα γίνει" είπε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος στον κόσμο".

Τη Δευτέρα ο Τζόκοβιτς είχε τη χαρά να προπονηθεί μαζί με τον καλό του φίλο, Άντι Μάρεϊ, που βρίσκεται στη Ρώμη στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την επιστροφή στο ATP Tour.

"Χάρηκα πολύ που είδα τον Άντι. Έχω να τον δω καιρό και ήταν υπέροχο που χτυπήσαμε μαζί. Πιστεύω ότι παίζει πολύ καλά και κινείται πολύ καλά, παρά το ισχίο του και το χώμα. Με δεδομένο τι έχει περάσει τελευταία, τον είδα να νιώθει πολύ καλά μέσα στο γήπεδο".

Ο 33χρονος Σέρβος πηγαίνει στη Ρώμη με ρεκόρ 3-2 στη φετινή χωμάτινη σεζόν, έχοντας γνωρίσει δύο ανέλπιστες ήττες στο Μόντε Κάρλο από τον Ντάνιελ Έβανς και στο Βελιγράδι από τον Ασλάν Καράτσεφ.

Το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, θα παίξει την Τρίτη (14:00GR) με αντίπαλο τον Τέιλορ Φριτζ που απέκλεισε τον Έβανς και στέρησε από τον Νόλε την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση για την ήττα στο Μονακό.

"Δεν έπαιξα τόσο καλά στο Μονακό και το Βελιγράδι αλλά ελπίζω να το αλλάξω αυτό και να πραγματοποιήσω μια σπουδαία εβδομάδα εδώ στη Ρώμη και άλλη μια στο Βελιγράδι πριν το Γαλλικό Όπεν. Τέσσερα τουρνουά πριν το Roland Garros είναι αρκετά για το ρυθμό μου. Χτίζω τη φυσική μου κατάσταση και το παιχνίδι μου σιγά-σιγά, βήμα-βήμα για να είμαι στο peak στο Παρίσι. Εκεί θέλω να παίξω το καλύτερό μου τένις", είπε με νόημα ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Πηγή: Tennis24

@ 2021 Andy Brownbill/Associated Press

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ