ROME MASTERS

Τζόκοβιτς - Βαβρίνκα 2-0: Ο Νόλε έκανε επίδειξη δύναμης

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρνουά της Ρώμης
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρνουά της Ρώμης AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Σταν Βαβρίνκα και με 6-2, 6-2 έκλεισε θέση στα προημιτελικά του Rome Masters.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε με εντυπωσιακό τρόπο τον Σταν Βαβρίνκα στην 26η συνάντησή τους στο Tour (20-6 πλέον το Η2Η υπέρ του Σέρβου) και προκρίθηκε πειστικά στα προημιτελικά του Rome Masters, όπου θα αντιμετωπίσει τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ (Νο9).

Μετά από 76 λεπτά αγώνα ο Νο1 τενίστας του κόσμου επικράτησε του πρώην Νο3 και νυν Νο361, με 6-2, 6-2 και πέτυχε την 998η νίκη της καριέρας του, εξασφαλίζοντας τη θέση του στους οκτώ καλύτερους της Ρώμης για 16η φορά.

Συνεπής στο ραντεβού του είναι ο Νόλε, που ποτέ στην καριέρα του, δεν έχει αποκλειστεί νωρίτερα από τα προημιτελικά του ιταλικού Masters, μετρώντας αυτή τη στιγμή 61 νίκες σε 71 αγώνες.

Ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 33/48 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του και "πληγώνοντας" τον Βαβρίνκα με πέντε breaks (5/7 break points), ο κορυφαίος του ταμπλό "σφράγισε" τη 10η νίκη του μέσα στο 2022, χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Μετά από ένα εξαιρετικό τουρνουά, δεδομένων των συνθηκών και της μακροχρόνιας απουσίας του από τα courts, ο 37χρονος Ελβετός αποχαιρέτησε με πικρό τρόπο, χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης. Έχει να κρατήσει όμως τις back to back νίκες που πέτυχε αυτή την εβδομάδα. Τις πρώτες του, μετά από 15 ολόκληρους μήνες!

Ο επόμενος αντίπαλος του Τζόκοβιτς στο τουρνουά, ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, προκρίθηκε στον 2ο συνεχόμενο Masters προημιτελικό του, μιας και την προηγούμενη εβδομάδα αποκλείστηκε από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα προημιτελικά της Μαδρίτης. Ο 21χρονος Καναδός επικράτησε νωρίτερα την Πέμπτη (12/5) του Αμερικανού και Νο59 της παγκόσμιας κατάταξης, Μάρκος Γκιρόν, με 6-3, 6-2, μετά από μια ώρα και 28 λεπτά αγώνα.

Τζόκοβιτς και Αλιασίμ θα τεθούν αντιμέτωποι την Παρασκευή (13/5) για 1η φορά στο Tour.

Πηγή: Tennis24

TAGS ROME MASTERS ATP ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ