ROME MASTERS

Τζόκοβιτς - Τσιτσιπάς: Πρόβα τζενεράλε για το Roland Garros

Oι Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς στο Shanghai Masters
Oι Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς στο Shanghai Masters © 2019 ANDY WONG/AP IMAGES

Δύο από τους καλύτερους χωμάτινους τενίστες στον κόσμο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Στέφανος Τσιτσιπάς (15/5, 16:00, COSMOTE SPORT 6 HD και Live από το SPORT24) θα τεθούν αντιμέτωποι στον τελικό της Ρώμης με φόντο το τρόπαιο στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας πριν το Roland Garros.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την τελευταία τους συνάντηση στο tour, στον συναρπαστικό τελικό του Γαλλικού Όπεν, οι Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1) και Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) θα διασταυρώσουν τις ρακέτες τους στον σημερινό τελικό του Internazionali BNL d'Italia (15/5, 17:00, COSMOTE SPORT 6 HD και Live από το SPORT24).

Ο Σέρβος πρωταθλητής που θα διεκδικήσει τον 6ο του τίτλο στη Ρώμη μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Τσιτσιπά ενόψει της 7ης μεταξύ τους αναμέτρησης.

"Άλλος ένας τελικός απέναντί του σε ένα από τα σπουδαιότερα τουρνουά στον κόσμο. Δίχως αμφιβολία βρίσκεται σε φόρμα. Τα τελευταία χρόνια είναι μέσα στους δύο, τρεις καλύτερους χωμάτινους τενίστες στον κόσμο. Γενικά ανάμεσα στους τρεις καλύτερους στον κόσμο. Ειδικά, όμως στο χώμα. Κέρδισε ξανά το Μόντε Κάρλο και βρίσκεται συστηματικά στους τελευταίους γύρους των μεγαλύτερων τουρνουά στο χώμα. Περιμένω μια μεγάλη μάχη στο court αλλά είμαι έτοιμος γι' αυτό" είπε ο Νόλε μετά την υπ' αριθμόν 1000 νίκη της καριέρας του, στο δεύτερο ημιτελικό του Σαββάτου απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ.

Ο Τζόκοβιτς έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, με έξι νίκες έναντι δύο του 23χρονου πρωταθλητή μας.

Ο Στέφανος είχε κερδίσει τον Σέρβο στο πρώτο τους ραντεβού, στο Masters του Καναδά το 2018 ενώ επανέλαβε την επιτυχία του και στη Σανγκάη το 2019. Σε τέσσερις χωμάτινες αναμετρήσεις, ο Νόλε έχει το απόλυτο 4-0 με highlight την επική ανατροπή από το 0-2 σετ στον περσινό τελικό του Roland Garros.

Ο 34χρονος από το Βελιγράδι είναι μια νίκη από τον 38ο Masters τίτλο της καριέρας του, αγωνιζόμενος στον 12ο τελικό του στη Ρώμη.

Λίγο νωρίτερα (14:00GR) θα ξεκινήσει ο σπουδαίος τελικός των γυναικών στο Center Court, ανάμεσα στις δύο πιο φορμαρισμένες τενίστριες στο WTA Tour.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και αήττητη για 27 αγώνες, Ίγκα Σφιόντεκ θα αντιμετωπίσει την Ονς Ζαμπέρ που έχει δείξει απίστευτη ανθεκτικότητα και ατσάλινη θέληση.

TAGS ROME MASTERS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ