ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς: Στο Ρολάν Γκαρός μόνο αν εμβολιαστεί σύμφωνα με την Υπουργό Αθλητισμού της Γαλλίας

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει πόντο σε αγώνα με τον Τσιτσιπά για το Roland Garros
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει πόντο σε αγώνα με τον Τσιτσιπά για το Roland Garros EUROKINISSI SPORTS

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ενδέχεται να απουσιάσει από ακόμα ένα grand slam, αφού προϋπόθεση συμμετοχής στο Ρολάν Γκαρός είναι ο εμβολιασμός, όπως διευκρίνισε η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απελάθηκε από την Αυστραλία εξαιτίας ζητημάτων με την αίτηση βίζας και δεν συμμετείχε στο αυστραλιανό όπεν, ως ανεμβολίαστος. Το συγκεκριμένο στάτους θα του κοστίσει τη συμμετοχή και στο Ρολάν Γκαρός, όπως γνωστοποίησε το βράδυ της Κυριακής η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου.

Αργά το βράδυ, η γαλλική βουλή πέρασε νομοσχέδιο με το οποίο αυστηροποιούνται τα μέτρα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού με την αναμνηστική δόση γίνεται απαραίτητο για την είσοδο σε πολλούς χώρους, μεταξύ αυτών και οι αθλητικοί.

Προ ημερών, η Μαρατσινεάνου είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία εξαιρούσε τους αθλητές διεθνών διοργανώσεων από την υποχρέωση κατοχής πιστοποιητικού εμβολιασμού, όμως με αφορμή το νέο νομοσχέδιο, τοποθετήθηκε μέσω social media και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει αυτή η εξαίρεση.

"Το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπερψηφίστηκε. Μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, θα γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο σε δημόσια κτίρια όπου ήδη ζητείται πιστοποιητικό (στάδια, θέατρα) για όλους τους θεατές, τους συμμετέχοντες, Γάλλους ή αλλοδαπούς επαγγελματίες. Ευχαριστώ το αθλητικό κίνημα για τη δουλειά στο να πειστούν οι τελευταίοι, λίγοι ανεμβολίαστοι. Θα εργαστούμε μαζί για να γίνουμε πρέσβεις αυτών των μέτρων σε διεθνές επίπεδο", έγραψε η γεννημένη στη Ρουμανία υπουργός.

Το φετινό Ρολάν Γκαρός είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 22 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου, κάτι που σημαίνει ότι μοιάζει απίθανο τα νέα μέτρα να έχουν αρθεί μέχρι τότε. Μονόδρομος για τη συμμετοχή του Σέρβου νο1 της κατάταξης στο δεύτερο major της σεζόν είναι ο εμβολιασμός του, ειδάλλως θα πάρει νέα παράταση το κυνήγι του 21ου τροπαίου του σε grand slam.

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ