ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς στη συνέντευξή του στο αεροδρόμιο: "Όλα όσα μου ζητήθηκαν είναι εδώ"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στη διάρκεια του US Open στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο του 2021
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στη διάρκεια του US Open στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο του 2021 AP PHOTO/JOHN MINCHILLO

Το φως της δημοσιότητας βρήκε η ανάκριση του Νόβακ Τζόκοβιτς από τις αρμόδιες αρχές στο αεροδρόμιο, όπου ο Σέρβος τενίστας παρείχε όλα τα έγγραφα που του ζητήθηκαν.

Το δικαστήριο της Αυστραλίας που εκδίκασε την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς έδωσε στη δημοσιότητα τα πρακτικά από τη συνέντευξη που πέρασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, στο αεροδρόμιο, όπου του ανακλήθηκε η visa και ξεκίνησαν οι περιπέτειές του.

Ο Σέρβος τενίστας ανέφερε ότι είχε μαζί του όλα τα έγγραφα, ηλεκτρονικά και ότι προσκόμισε όσα έγγραφα του ζητήθηκαν από το Tennis Australia, αλλά και από τις αρμόδιες αρχές. Υπενθυμίζεται ότι στη δημοσιότητα δόθηκαν και τα πρακτικά και η κατάθεση του Νόλε στο δικαστήριο.

Εδώ μέρος των δηλώσεων του Τζόκοβιτς μόλις έφτασε στην Αυστραλία:

Τζόκοβιτς: "Είμαι επαγγελματίας τενίστας και ο βασικός λόγος που ήρθα είναι για τη συμμετοχή μου στο Αυστραλιανό Open".

Ανακριτής: "Έχετε εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό;".

Τζόκοβιτς: "Όχι, δεν έχω εμβολιαστεί".

Ανακριτής: "Έχετε νοσήσει ποτέ από κορονοϊό;".

Τζόκοβιτς: "Ναι".

Ανακριτής: 'Πότε συνέβη αυτό;".
"Νόσησα δύο φορές. Η πρώτη ήταν τον Ιούνιο του 2020 και η δεύτερη που βρέθηκα θετικός σε PCR ήταν η 16η Δεκεμβρίου".

Ανακριτής: "Θα σας εκδώσω απλώς μια ειδοποίηση πρόθεσης να εξετάσετε την ακύρωση της βίζας σας. Οπότε θα διαβάσω όλες τις πληροφορίες".

Τζόκοβιτς: "Δεν καταλαβαίνω γιατί να μου ακυρώσετε τη visa;".

Ανακριτής: "Είναι μια ειδοποίηση πρόθεσης που έχει να κάνει με τη βίζα σας, με βάση το άρθρο 116 του νόμου μετανάστευσης του 1958. Επομένως σας δίνω αυτό για να σας ειδοποιήσω".

Τζόκοβιτς: "ΟΚ".

Ανακριτής: "Θα σου δώσω 20 λεπτά ή αν θέλεις παραπάνω χρόνο μπορείς να τον ζητήσεις για να μου παρέχεις τους λόγους που να μην προχωρήσουμε στην ακύρωση της βίζας".

Τζόκοβιτς: "Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο θέλετε από εμένα να σας δείξω. Σας έχω παρέσχει όλα τα έγγραφα που μου ζήτησε η Tennis Australia και η κυβέρνηση της Βικτώριας τις τελευταίες τρεις με τέσσερις εβδομάδες, αυτό που είναι που κάναμε. Εγώ και ο ατζέντης μου ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία με το Tennis Australia, με την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές.

Ό,τι μας ζήτησαν να κάνουμε, εδώ -- αυτό είναι το σύνολο των κανόνων τους που μας έχουν παράσχει, ώστε να έχω την άδεια να έχουν την ιατρική εξαίρεση για τον εμβολιασμό κατά του Covid. Έκανα αίτηση, την ενέκριναν, απλά δεν ξέρω τι άλλο θέλετε να πω.

Έφτασα εδώ εξαιτίας αυτών των εγγράφων διαφορετικά δεν θα μου επιτρεπόταν να μπω. Απλώς πραγματικά δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο λόγος που δεν μου επιτρέπετε να μπω στη χώρα σας. Θέλω να πω, περίμενα τέσσερις ώρες και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο κύριος λόγος. Η έλλειψη χαρτιών; Η έλλειψη λεπτομερειών;".

Ανακριτής: "Πρέπει να γίνει από αυτή τη διαδικασία και μετά την εξήγηση που μου δώσατε μπορείτε να μου την δώσετε μετά το χρονοδιάγραμμα που σας δίνουμε. Τα 20 λεπτά που έχουμε να σου δώσουμε".

Τζόκοβιτς: "Επομένως, μου δίνετε νομίμως 20 λεπτά για να προσπαθήσω να παράσχω πρόσθετες πληροφορίες που δεν έχω; Στις 4 το πρωί; Εννοώ ότι με έβαλες σε μια πολύ άβολη θέση όπου στις τέσσερις το πρωί δεν μπορώ να καλέσω τον διευθυντή του Tennis Australia, δεν μπορώ να ασχοληθώ με κανέναν από την κυβέρνηση της βικτοριανής πολιτείας μέσω του Tennis Australia. Απλώς με έβαλες σε μια πολύ άβολη θέση. Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω. Εννοώ ότι όλα όσα μου ζητήθηκαν να κάνω είναι εδώ".

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ