ROME MASTERS

Τζόκοβιτς: "Πηγαίνω στο Παρίσι με μεγάλη αυτοπεποιθηση"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει την κατάκτηση του τροπαίου στο Rome Masters μετά τη νίκη του στον τελικό επί του Στέφανου Τσιτσιπά | 15 Μαΐου 2022
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει την κατάκτηση του τροπαίου στο Rome Masters μετά τη νίκη του στον τελικό επί του Στέφανου Τσιτσιπά | 15 Μαΐου 2022 @2022 ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Ο Τζόκοβιτς δεν άρχισε καθόλου καλά τη χωμάτινη περίοδο αλλά πηγαίνει πλέον με σούπερ ψυχολογία στο Roland Garros, μετά την κατάκτηση του 38ου Masters τίτλου της καριέρας του και 6ου στη Ρώμη.

Μπορεί να μην ξεκίνησε καθόλου καλά τη χωμάτινη περίοδο, αντιμετωπίζοντας προβλήματα φυσικής κατάστασης και ψυχολογικής πίεσης απόρροια του περιπετειώδους ξεκινήματος στη χρονιά, όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς πηγαίνει πλέον με σούπερ ψυχολογία στο Γαλλικό Όπεν, μετά την κατάκτηση του 38ου Masters τίτλου της καριέρας του και 6ου στη Ρώμη.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό της Κυριακής κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά και με το επιβλητικό 6-0, 7-6 επί του Έλληνα πρωταθλητή, κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στη σεζόν.

Ήταν μια εντυπωσιακή εβδομάδα για τον Νόλε στη Ρώμη όπου δεν απόλεσε σετ και πλέον είναι έτοιμος για να ισοφαρίσει τα Grand Slam του Ράφαελ Ναδάλ στη μάχη για τον άτυπο τίτλο του GOAT.

"Δεν θα μπορούσα να ζητήσω πιο καλή εβδομάδα, ειλικρινά. Έκανα ένα τέλειο σετ σήμερα. Δεν έχασα σετ σε όλο το τουρνουά. Είχα πίστη στη διαδικασία, όταν ξεκίνησα τη χωμάτινη περίοδο. Συνήθως φτάνω στο peak μου εδώ στη Ρώμη. Έχω έξι τίτλους αλλά και πολλούς τελικούς, ημιτελικούς. Πάντα παίζω καλά στη Ρώμη. Ότι έψαχνα στη Ρώμη, το βρήκα" είπε ο Τζόκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον τελικό.

Ακριβώς πριν ένα μήνα, ο Τζόκοβιτς έφευγε ηττημένος από τον Αλεχάντρο Νταβιντοβιτς-Φοκίνα στον εναρκτήριο αγώνα του στο Monte Carlo Masters, εγείροντας πολλά ερωτηματικά για την κατάστασή του.

Ακολούθησε η ήττα στον τελικό του Serbia Open από τον Αντρέι Ρούμπλεφ αλλά και ο αποκλεισμός στα ημιτελικά του Mutua Madrid Open από τον Κάρλος Αλκαράθ.

Τόσο στο Βελιγράδι, όσο και στη Μαδρίτη, ο Τζόκοβιτς έδειξε σημάδια ανάκαμψης και αυτή η άνοδος στη ψυχολογία και στο επίπεδο του παιχνιδιού του Σέρβου, επιβεβαιώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στη Ρώμη.

"Σωματικά άρχισα να νιώθω καλύτερα στη Μαδρίτη. Εκεί κατάλαβα ότι τα προβλήματα στο Μόντε Κάρλο και στο Βελιγράδι, τα είχα αφήσει πίσω μου. Μεταξύ Βελιγραδίου και Μαδρίτης, δούλεψα πολύ στη φυσική μου κατάσταση.

"Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο ενόψει του Roland Garros. Ο τελικός στο Βελιγράδι λειτούργησε καλά και στη Μαδρίτη ακόμα καλύτερα. Εδώ όλα έδεσαν σωστά. Πηγαίνω στο Παρίσι με αυτοπεποίθηση και καλά συναισθήματα για τις πιθανότητές μου εκεί" είπε κλείνοντας ο Τζόκοβιτς.

Πηγή: Tennis24

TAGS ROME MASTERS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ