ATP

Τζόκοβιτς: Οι μαύρες μέρες του Νόλε που θέλει να ξεχάσει

Ο Νόβακ Τζοκοβιτς στον τελικό με τον Ρούμπλεφ
Ο Νόβακ Τζοκοβιτς στον τελικό με τον Ρούμπλεφ 2022 AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Για 13η φορά στην τεράστια καριέρα του ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε σετ με 6-0 και το SPORT24 θυμάται εκείνες τις στιγμές που θέλει να ξεχάσει ο Σέρβος.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ επικράτησε του Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1 σετ το απόγευμα της Κυριακής και κατέκτησε το τουρνουά που διεξληχθη στο Βελιγράδι.

Σίγουρα εκείνο που πείραξε περισσότερο τον Νόλε ήταν η εικόνα του στο τρίτο σετ το οποίο και έχασε με 6-0. Για αυτό το λόγο άλλωστε ζήτησε και συγγνώμη από τους συμπατριώτες του οι οποίοι τον αποθέωσαν παρά την ήττα.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Σέρβος έχασε με 6-0 ένα σετ, ωστόσο δεδομένα είναι κάτι το εξαιρετικά σπάνιο και το οποίο σίγουρα δεν άρεσε καθόλου σε αυτόν.

Οι 13 φορές και το παράδοξο

Μέχρι στιγμής ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει χάσει άλλα 13 σετ με το συγκεκριμένο σκορ στην τεράστια καριέρα του και πάντα τις μνημονεύει. Αφού δεδομένα είναι κάτι το οποίο δε θέλει να συμβαίνει.

Υπάρχει όμως ένα παράδοξο σε αυτές τις 13 φορές. Όπως θα δείτε και στον πίνακα που ακολουθεί σχεδόν οι μισές από αυτές είναι σε τελικό τουρνουά!

Συγκεκριμένα οι πέντε από τις 13 είναι σε τελικό, ενώ άλλες τρεις είναι από τα προημιτελικά και μετά. Αν μη τι άλλο κάτι εντελώς παράδοξο για τέτοιο επίπεδο αγώνων και ειδικά για τον Τζόκοβιτς ο οποίος πάντοτε παλεύει ακόμα και σε ματς που τίποτα δεν του πάει καλά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως από αυτές τις 13 φορές που έχει χάσει σετ με 6-0 τις έξι έχει καταφέρει να ανατρέψει τα δεδομένα και να φτάσει στη νίκη, ενώ τρεις φορές το 6-0 ήρθε στο τελευταίο σετ του αγώνα.

TAGS ATP ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ