ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς: "Ο Τσιτσιπάς είναι από τους πιο ενδιαφέροντες παίκτες στο tour, τον σέβομαι πολύ"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς @ 2023 AARON FAVILA / AP IMAGES

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στις δηλώσεις του στο court αμέσως μετά το ματς με τον Τόμι Πολ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που θα αντιμετωπίσει στον τελικό, είναι από τους πιο ενδιαφέροντες παίκτες στο tour.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Τόμι Πολ με 3-0 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open, όπου θα αναμετρηθεί με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Νόλε δήλωσε για τον Έλληνα πρωταθλητή ότι είναι από τους πιο ενδιαφέροντες τύπους στο court και τον σέβεται πολύ, αναγνωρίζοντας ότι έχει βελτιωθεί, ενώ θυμήθηκε και την ανατροπή που είχε πετύχει στον τελικό του Roland Garros το 2021, ένα δύσκολο και πνευματικό παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο court αμέσως μετά το ματς: Για τους οπαδούς του που κατακλύζουν τα court: "Σημαίνει τα πάντα ειδικά σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου. Χρειάζομαι αυτή την ενέργεια. Είμαι ευγνώμων που την έχω, που έχω ενέργεια ακόμα στα πόδια μου για να μπορώ να παίζω σε κορυφαίο επίπεδο".

Για την αγωνιστική του ετοιμότητα: "Είναι στο 100%".

Για το ματς με τον Πολ, το πόσο φρέσκος είναι, αλλά και ένα μήνυμα για τον Τσιτσιπά: "Στέφανε θα σε δω σε δύο μέρες (γέλια). Είμαι φρέσκος όχι όσο στην αρχή του τουρνουά. Κάνουμε πολλή δουλειά στην προετοιμασία μας για να παίξουμε ματς των πέντε σετ. Ξέρω τι μπορώ να περιμένω από τον εαυτό μου. Μπορώ να νιώσω την κόπωση και όσα χρειάζονται αυτά τα ματς. Είμαι χαρούμενος που προκρίνομαι σε έναν ακόμα τελικό".

Για το αν περίμενε 15 χρόνια πριν ότι θα διεκδικούσε φέτος τον 10ο του τίτλο στο Australian Open: "Είχα μεγάλη φαντασία, αλλά δεν θα μπορούσα να το φανταστώ αυτό. Είμαι ευλογημένος νιώθω ευγνωμοσύνη, ξέρω ότι χωρίς την οικογένειά μου δεν θα ήταν πιθανά όλα αυτά. Το τένις είναι ατομικό, εγώ παίρνω την ευθύνη, αλλά χρειάζομαι τη βοήθεια της ομάδας μου και είναι και δική τους επιτυχία".

Για τον τελικό του Roland Garros που επικράτησε 3-2 με ανατροπή στο Roland Garros: "Κέρδισα εκείνο το παιχνίδι. Έχω θετικές αναμνήσεις. Ήταν η πρώτη φορά που επέστρεψε κάποιος από το 0-2 σε τελικό grand slam. Αυτός ήταν ο πρώτος τελικός Grand Slam για τον Τσιτσιπά. Πολύ δύσκολη μάχη. Τον σέβομαι πολύ, έχει δείξει ότι είναι πολύ καλός και έχει βελτιωθεί. Έχει πολύ ενδιαφέρον και εκτός court, τα μαλλιά του το στυλ του και ο ίδιος ως άνθρωπος".

Για το αν είναι έξτρα κίνητρο να ανέβει στο No.1: "Φυσικά. Το να κερδίζεις Grand Slam και να είσαι ο Νο.1 είναι από τις μεγαλύτερες κορυφές, οπότε ας δούμε τι θα συμβεί".

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ AUSTRALIAN OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ