ROLAND GARROS

Τζόκοβιτς: Ο Νόλε είναι το στατιστικό λάθος του Ναδάλ στο Roland Garros

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει κόντρα στον Ράφα Ναδάλ στο Roland Garros
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει κόντρα στον Ράφα Ναδάλ στο Roland Garros 2021 AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο μοναδικός που έχει επικρατήσει του Ραφαέλ Ναδάλ δύο φορές στο Roland Garros, ενώ το βράδυ της Παρασκευής έκανε κάτι που δεν έχει πετύχει άλλος.

Το Roland Garros είναι το σπίτι του Ραφαέλ Ναδάλ. Είναι το κάστρο πάνω στο οποίο έχει χτίσει το δικό του μύθο αφού 13 φορές έχει φύγει με το τρόπαιο στις αποσκευές του.

Η κυριαρχία του Ράφα στο γαλλικό όπεν είναι τέτοια που οι ήττες και τα τα αρνητικά ρεκόρ βρίσκονται στο όριο του στατιστικού λάθους. Τι εννοούμε με αυτό; Το βράδυ της Παρασκευής ο Ισπανός έδωσε τον 108ο αγώνα του στο συγκεκριμένο Grand Slam και οι νίκες του αντιστοιχούν στο εκκωφαντικό 97%!

Για την ακρίβεια αυτή ήταν μόλις η τρίτη ήττα του στο Rolland Garros. Η πρώτη ήρθε πριν από δώδεκα χρόνια. Όταν ο Σόντερλινγκ το 2009 σταμάτησε την πορεία του Ράφα στον τέταρτο γύρο του τουρνουά μετά από τέσσερις διαδοχικές κατακτήσεις.

Οι άλλες δύο έχουν την υπογραφή του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Νόλε σταμάτησε την αήττητη πορεία του Ράφα Ναδάλ το 2015 όταν επικράτησε στον προημιτελικό, ενώ το ίδιο έκανε και το βράδυ της Παρασκευής μετά από έναν συναρπαστικό ημιτελικό.

Το μοναδικό επίτευγμα του Νόλε

Η νίκη όμως στον ημιτελικό έδωσε και ένα ακόμα παράσημο στον Νόβακ Τζόκοβιτς. Έγινε ο πρώτος τενίστας που καταφέρνει να φτάσει σε νίκη απέναντι στον Ράφα Ναδάλ στο Roland Garros όταν ο Ισπανός κατακτά το πρώτο σετ του παιχνιδιού!

Ο θρυλικός Ισπανός στους 108 αγώνες του στο γαλλικό όπεν έχει πάρει το πρώτο σετ στις 98 αναμετρήσεις του και μέχρι το βράδυ της Παρασκευής ο απολογισμός ήταν 97-0! Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε κάτι το οποίο έμοιαζε αδύνατο, αλλά εκείνος το έκανε εφικτό.

Τα highlights του μεγάλου ημιτελικού

TAGS ROLAND GARROS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ