ΝΑΔΑΛ

Τζόκοβιτς - Ναδάλ 1-2: Ο "Βασιλιάς" στον θρόνο του στη Ρώμη

Ο Ναδάλ πανηγυρίζει τον κερδισμένο πόντο στο Rome Masters
Ο Ναδάλ πανηγυρίζει τον κερδισμένο πόντο στο Rome Masters Ⓒ 2021 GREGORIO BORGIA / ASSOCIATED PRESS

Ο Ράφαελ Ναδάλ κέρδισε στα τρία σετ (7-5, 1-6, 6-3) τον Νόβακ Τζόκοβιτς και κατέκτησε για δέκατη φορά τον τίτλο στο "Foro Italico".

Ο Ράφαελ Ναδάλ κατέκτησε τον 10ο τίτλο του στο Foro Italico, κερδίζοντας στα τρία σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στον μεγάλο τελικό του φετινού Internazionali BNL D’ Italia.

Ο 34χρονος Ισπανός στέρησε από τον Νο1 τενίστα του κόσμου την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι στην Αιώνια Πόλη και μείωσε το μεταξύ τους Η2Η στο 28-29, κερδίζοντας τον Σέρβο για 4η φορά στην καριέρα του, σε παιχνίδι τους στη Ρώμη (4-3).

Μετά από δυο ώρες και 45 λεπτά αγώνα, ο Ναδάλ επικράτησε με 7-5, 1-6, 6-3 και έκανε δικό του τον 88ο τίτλο της καριέρας του και 2ο μέσα στο 2021, μετά την επιτυχία του στη Βαρκελώνη, λίγες εβδομάδες πριν.

Αυτός είναι ο 36ος Masters τίτλος για τον "Matador", ο οποίος έστειλε ηχηρό μήνυμα στον μεγάλο του αντίπαλο, ενόψει του επικείμενου Roland Garros, στο οποίο θα πάει έχοντας το μομέντουμ με το μέρος του.

Παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα, ο Νο2 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, είχε τους τρόπους για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νόλε.

Αν και… διπρόσωπος ο Ισπανός, από το εξαιρετικό πρώτο σετ, μεταπήδησε στο πολύ άσχημο δεύτερο και "έκλεισε" τον αγώνα όντας υπέρμετρα ψύχραιμος στις κρίσιμες στιγμές του καθοριστικού σετ, δείχνοντας για πολλοστή φορά το “κρύο” αίμα που κυλάει στις φλέβες του.

Ο Τζόκοβιτς είχε δυο "χρυσές" ευκαιρίες για μπρέικ στο 2-2 του decider, όμως ο Ράφα βγήκε αλώβητος ισάριθμες φορές. Μια από λάθος του Νόλε και μια από εξαιρετικό winner down the line με το μπάκχαντ του.

Λίγες στιγμές αργότερα "κλείδωσε" το hold (3-2) και μετέφερε την πίεση στα χέρια του Σέρβου, που δεν άντεξε, είδε τον αντίπαλό του να του "σπάει" το σερβίς (4-2) και μοιραία παρακολούθησε τον Ράφα να ολοκληρώνει το ματς στο σερβίς του (6-3).

Το ματς κρεμόταν από μια κλωστή για μεγάλη διάρκεια και αυτό μπορεί να το μαρτυρήσουν και τα στατιστικά στοιχεία. Ο Ναδάλ "έκλεισε" το ματς έχοντας κερδίσει τρεις περισσότερους πόντους από τον Τζόκοβιτς (97-94).

Όσον αφορά τα σερβίς τους, υπήρξε τρομερή ισορροπία. Αμφότεροι, κέρδισαν 65% των πόντων που έπαιξαν πίσω από το 1ο τους σερβίς. Με τον Ναδάλ να κερδίζει 46% πίσω από το 2ο σερβίς του και τον Τζόκοβιτς να κερδίζει 47% πίσω από αυτό.

Με 3/6 μπρέικ πόιντς ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ισπανός, σε αντίθεση με τον Σέρβο που ήταν πιο αναποτελεσματικός σε αυτό το κομμάτι (3/8).

Πηγή: Tennis24

ⓒ 2021 Gregorio Borgia / Associated Press

TAGS ΝΑΔΑΛ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ