ΤΕΝΙΣ

Τζόκοβιτς και Ναδάλ στο Top2 για τρίτη σερί χρονιά

Ναδάλ και Τζόκοβιτς αγκαλιασμένοι μετά από λήξη αναμέτρησης
Ναδάλ και Τζόκοβιτς αγκαλιασμένοι μετά από λήξη αναμέτρησης AP PHOTOS

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ράφαελ Ναδάλ ολοκληρώνουν την τρέχουσα σεζόν όντας οι δύο πρώτοι στη κατάταξη, κάτι το οποίο συμβαίνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Αξιοσημείωτο ότι οι δύο θα τερματίσουν στις πρώτες δύο θέσεις για πέμπτη συνολικά φορά.

Τη φετινή σεζόν ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας, τερματίζοντας Νο1 στο τέλος της σεζόν, κάτι που συμβαίνει για 6η φορά, ενώ είναι η 9η φορά, που ο Σέρβος στις δέκα προηγούμενες σεζόν, ολοκληρώνει τη χρονιά ως ένας εκ των δύο κορυφαίων.

Ο Ρότζερ Φέντερερ με τον Ράφαελ Ναδάλ είναι οι δύο τενίστες που έχουν καταφέρει τις περισσότερες φορές να βρεθούν στο τοπ-2 της παγκόσμιας κατάταξης τελειώνοντας μια σεζόν, με 7 φορές να έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Ακολουθεί το Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ στη σχετική λίστα με 5 φορές να βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις, ενώ ο Ρότζερ Φέντερερ με τον Σέρβο έχουν ολοκληρώσει μια χρονιά όντας οι δύο κορυφαίοι, 2 φορές στο παρελθόν.

Year-End Top 2 Finishes As A Pair

Federer & Nadal 7

Djokovic & Nadal 5

Djokovic & Federer 2

Ο Ρότζερ Φέντερερ μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε στο γόνατο, δεν κατάφερε να συμμετέχει στα επόμενα τουρνουά μετά την επανέναρξη των υποχρεώσεων των παικτών, ωστόσο καταφέρνει να τελειώσει ως Νο5 στη παγκόσμια κατάταξη, εκμεταλλευόμενος και το "πάγωμα" της ATP Rankings. Ο κορυφαίος Ελβετός τενίστας, έχει βρεθεί στην ελίτ του αθλήματος, όντας στη κορυφαία πεντάδα για 16η φορά στη καριέρα του.

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο των «Big 3» είναι ότι Ρότζερ Φέντερερ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ, τερματίζουν στις πρώτες δύο θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης με την ολοκλήρωση μιας σεζόν στις 14 από τις 16 τελευταίες χρονιές. Ο μοναδικός τενίστας, που κατάφερε να σπάσει αυτή τη κυριαρχία είναι ο Άντι Μάρεϊ, δύο φορές μάλιστα, αρχικά την σεζόν 2015, όπου βρέθηκε στο Νο2 και το 2016, όπου τελείωσε τη χρονιά όντας το Νο1 στη παγκόσμια κατάταξη.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ