WIMBLEDON

Τζόκοβιτς: "Έβλεπα τον Σάμπρας στο Wimbledon και ζητούσα μια ρακέτα"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με το τρόπαιο του Wimbledon 2022 ύστερα από τον τελικό κόντρα στον Νικ Κύργιο, Λονδίνο | Κυριακή 10 Ιουλίου 2022
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με το τρόπαιο του Wimbledon 2022 ύστερα από τον τελικό κόντρα στον Νικ Κύργιο, Λονδίνο | Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 © 2022 KIRSTY WIGGLESWORTH/ASSOCIATED PRESS

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε για έβδομη φορά στην καριέρα του το Wimbledon, το οποίο χαρακτήρισε πιο σημαντικό τουρνουά στο τένις.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε για 4η σερί φορά το Wimbledon και για έβδομη στην καριέρα του και δεν είχε λόγια γι' αυτόν το θρίαμβο, ύστερα από τη νίκη του στον τελικό επί του Νικ Κύργιου.

"Δεν έχω λόγια για να περιγράψω τι σημαίνει για μένα αυτό το τουρνουά και το τρόπαιο. Πάντα ήταν και θα παραμεινει το πιο σημαντικό τρόπαιο για μένα. Θυμάμαι όταν ήμουν στη Σερβία και σκεφτόμουν το τουρνουά. Έβλεπα τον Πιτ Σάμπρας και ζητούσα από τη μητέρα και τον πατέρα μου να μου κάνουν δώρο μια ρακέτα. Οι πρώτες εικόνες μου ήταν από το γρασίδι του Wimbledon. Έκανα πραγματικότητα αυτό το όνειρο, σημαίνει όλο και περισσότερα αυτό για μένα".

Στη συνέχεια, σχολίασε και το κεντρικό κορτ, όπου ο Σέρβος πρωταθλητής έχει να ηττηθεί από το 2013 απέναντι στον Άντι Μαρεϊ: "Είναι το πιο ξεχωριστό κορτ στον κόσμο. Όταν βγαίνεις και ακουμπάς το γρασίδι για πρώτη φορά, είναι τρομερό. Το κορτ αυτό είναι η ιστορία του τένις, είναι το πιο αναγνωρίσιμο κορτ".

TAGS WIMBLEDON ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ