ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς: "Ένα από τα δυσκολότερα ATP 500 στην ιστορία"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απορεί με τον εαυτό του στη διάρκεια του τελικού του Roland Garros του 2020 απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απορεί στη διάρκεια του τελικού του Roland Garros το 2020 AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναφέρθηκε στον βαθμό δυσκολίας του Erste Bakn Open, στο οποίο θα συμμετάσχει με wild card.

Στη Βιέννη βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκειμένου να πάρει μέρος με wild card στο Erste Bank Open, ένα από τα τελευταία τουρνουά της φετινής χρονιάς. Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, επιστρέφει στην Αυστριακή πρωτεύουσα για πρώτη φορά μετά το 2007, όταν είχε πανηγυρίσει τον τίτλο στην τελευταία του παρουσία στη διοργάνωση. Εκείνη η νίκη επί του Στάνισλας Βαβρίνκα στον τελικό, είχε χαρίσει στον Νόλε τον 7ο τίτλο της καριέρας του.

Πλέον, με 81 τίτλους στην τροπαιοθήκη του, 17 εκ των οποίων σε Grand Slam, ο Τζόκοβιτς επιστρέφει στην Βιέννη προκειμένου να μαζέψει επιπλέον βαθμούς που θα τον βοηθήσουν να καταρρίψει το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Οι συνθήκες με τον κορονοϊό, έχουν κάνει περιζήτητα τα τουρνουά στο ATP Tour για βαθμολογικούς αλλά και οικονομικούς λόγους.

Έτσι, ο Τζόκοβιτς θα έχει ισχυρό ανταγωνισμό στην προσπάθεια που θα κάνει για τον τίτλο.

"Έχουμε έξι από τους Top10 τενίστες σε αυτό το ATP 500 τουρνουά. Νομίζω ότι αυτό είναι αν όχι το δυσκολότερο στην ιστορία, σίγουρα ένα από τα δυσκολότερα που έχουμε δει στην κατηγορία ATP 500. Η ποιότητα των αγώνων από τον 1ο γύρο θα είναι πολύ υψηλή" είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή από τη Βιέννη.

"Νιώθω υπέροχα που βρίσκομαι εδώ. Έχω κάποιες φανταστικές αναμνήσεις από την πόλη. Έχω να έρθω εδώ 13 χρόνια. Την τελευταία φορά που βρέθηκα εδώ, κέρδισα τον τίτλο. Σίγουρα είναι ένα από τα κορυφαία τουρνουά της κατηγορίας. Ο Ντομινίκ Τιμ είναι πολύ σημαντικός στη διοργάνωση. Έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη δημοτικότητα του αθλήματος στη χώρα και κάθε φορά που αγωνίζεται το γήπεδο είναι sold out" πρόσθεσε.

To πρόγραμμα των αγώνων του κυρίως ταμπλό ξεκινάει τη Δευτέρα (26/10) με σημαντικότερες αναμετρήσεις: Τσόριτς - Φριτζ (15:00) και Μονφίς - Καρένιο Μπούστα (17:00).

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Alessandra Tarantino

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ