ΤΕΝΙΣ

Αποκλεισμός Τζόκοβιτς από τις εκλογές της ATP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros με αντίπαλο τον Ράφα Ναδάλ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να θέλει να είναι υποψήφιος στην ATP, όμως η δική του διοργάνωση αποτελεί εμπόδιο στην εμπλοκή του. Τι αναφέρει σχετικό άρθρο.

Φαίνεται ότι οι ελπίδες για συνεργασία μεταξύ της PTPA του Τζόκοβιτς και της ATP έχουν τελειώσει, καθώς ο Σέρβος αποκλείστηκε από τις εκλογές του ΑΤΡ μετά από μια αλλαγή στους κανόνες που ψηφίστηκε την Τρίτη, στην Ένωση Επαγγελματιών Τενιστών (ATP).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έχουν κυκλοφορήσει, το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης ήθελε να επιστρέψει στο συμβούλιο της ΑΤΡ, στο οποίο μάλιστα διατέλεσε πρόεδρος μέχρι τον περασμένο Αύγουστο, όταν και παραιτήθηκε για να δημιουργήσει τη δική του οργάνωση (PTPA). Ο Τζόκοβιτς ήταν στη λίστα με τους παίκτες που δήλωσαν συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές του συμβουλίου, ωστόσο γνωστοποίησε ότι η υποψηφιότητα του οφείλεται στο γεγονός ότι προτάθηκε από πολλούς άλλους αθλητές. Ο Βασέκ Ποσπίσιλ, ο οποίος είναι συνιδρυτής της PTPA, είναι επίσης στη λίστα.

"Εγώ και ο Βασέκ έχουμε προταθεί από μια μεγάλη ομάδα παικτών. Για μένα, αυτό είναι μεγάλη τιμή και αισθάνομαι υπεύθυνος να εκπροσωπήσω τους παίκτες αυτούς" είπε ο Τζόκοβιτς, εξηγώντας τον βασικό λόγο που έθεσε υποψηφιότητα εκ νέου.

Οι ελπίδες του Νόλε να γυρίσει στο συμβούλιο, μέλη του οποίου είναι τόσο ο Ραφαέλ Ναδάλ, όσο και ο Ρότζερ Φέντερερ, έχουν τελειώσει. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η ATP ψήφισε έναν κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο οι ενεργοί παίκτες δεν μπορούν να είναι μέλη του συμβουλίου εάν ανήκουν σε άλλο οργανισμό, κάτι για το οποίο ο Τζόκοβιτς δεν έχει ενημερωθεί.

"Δεν βλέπω κανένα ανταγωνισμό ανάμεσα στην PTPA και στο Συμβουλίου ATP. Γι' αυτό αποδέχθηκα την υποψηφιότητα", ανέφερε.

"Δεν με έχει προσεγγίσει κανείς από την ATP για το θέμα αυτό. Είμαστε μέρος της ATP που αποτελείται 50 τοις εκατό από παίκτες και 50 τοις εκατό από τουρνουά. Το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου αντιμετωπίζουμε συγκρούσεις συμφερόντων. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μεγάλη μερίδα αθλητών εντάχθηκε στην PTPA. Εξέφρασαν επίσης την δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο λειτουργίας, αλλά και για τον χειρισμό των πιο "αδύναμων" τενιστών.

"Αυτός ο κανόνας είναι ένα ισχυρό μήνυμα από το ATP ότι δεν θέλουν τη PTPA και όποιον παίκτη εμπλέκεται με αυτή. Είναι πολύ σαφές", δήλωσε ο Νόλε.

Δεν υπάρχει ακόμη κανένα σχόλιο από την ATP ή το συμβούλιο σχετικά με την αλλαγή του κανόνα που τον αποκλείει από τις εκλογές.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ