ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς: "Δεν ανησυχώ για τον Ναδάλ"

Ναδάλ και Τζόκοβιτς αγκαλιασμένοι μετά από λήξη αναμέτρησης
Ναδάλ και Τζόκοβιτς αγκαλιασμένοι μετά από λήξη αναμέτρησης AP PHOTOS

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς τοποθετήθηκε για την προβληματική εικόνα του Ράφαελ Ναδάλ στο ξεκίνημα της χωμάτινης περιόδου και δεν ανησυχεί, ξέροντας ότι ο Ισπανός θα επανέλθει δριμύτερος.

Μετά την επιτυχημένη και άνετη πρεμιέρα του στο Βελιγράδι, ο Νόβακ Τζόκοβιτς τοποθετήθηκε για την προβληματική εικόνα του Ράφαελ Ναδάλ στο ξεκίνημα της χωμάτινης περιόδου.

Ο Ισπανός αποκλείστηκε στους "8" του Monte Carlo Masters από τον Αντρέι Ρούμπλεφ ενώ παραχώρησε σετ στην πρεμιέρα του στο Barcelona Open απέναντι στο Νο111 της παγκόσμιας κατάταξης, Ίλια Ιβάσκα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ωστόσο, δεν ανησυχεί για την εικόνα του Ράφα και τον περιμένει πολύ δυνατό στα σημαντικά τουρνουά που ακολουθούν στο χώμα και φυσικά στο Roland Garros που είναι και ο βασικός στόχος του Βασιλιά του χώματος.

"Δεν ανησυχώ για τον Ράφα, ειδικά από τη στιγμή που βρισκόμαστε στο χώμα. Δεν πιστεύω ότι ένα ή δύο μέτρια παιχνίδια, μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που παίζει στο χώμα, στα επόμενα τουρνουά.

Προφανώς και παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ίσως εμείς χάσουμε από κάποιους νέους παίκτες. Αυτό δίνει νέο ενδιαφέρον στο τένις. Σίγουρα δεν θέλουμε να χάνουμε και προσπαθούμε να διατηρήσουμε το επίπεδο του παιχνιδιού σε πολύ υψηλά στάνταρ", είπε χαρακτηριστικά ο Νόλε.

Συνεχίζοντας για την κυριαρχία των Big 3 και την άνοδο της νέας γενιάς, ο 33χρονος Σέρβος υπογράμμισε: "Πιστεύω ότι ο Ράφα, εγώ και ο Ρότζερ, είμαστε πολύ επιτυχημένοι και κυρίαρχοι τα τελευταία 15 χρόνια και η άνοδος των νέων τενιστών μας αναγκάζουν να προσαρμοστούμε.

Πρέπει να κατανοήσουμε τι θα κάνουμε για να βελτιωθούμε, να γίνουμε καλύτεροι και να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στη νέα γενιά που μας προκαλεί στην κορυφή της κατάταξης και στα μεγάλα τουρνουά".

Ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της νέας γενιάς είναι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος προέρχεται από την κατάκτηση του Monte Carlo Masters ενώ ξεκίνησε δυνατά τις υποχρεώσεις του και στο Barcelona Open την τρέχουσα εβδομάδα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, αποκάλυψε ότι μια άσκηση με αναπνοές που εφαρμόζει, είναι μέρος της επιτυχίας που βιώνει. Ο Τζόκοβιτς, χρησιμοποιεί επίσης τέτοιες μεθόδους.

"Είναι μέρος της καθημερινής μου ζωής, όχι μόνο όταν προετοιμάζομαι για παιχνίδια ή για προπόνηση. Εφαρμόζω τέτοιες τεχνικές στην προσωπική μου ζωή και ρουτίνα επειδή με κάνουν να αισθάνομαι πολύ καλά. Σαν επαγγελματίας αθλητής σε ένα πολύ δυναμικό σπορ, πρέπει να έχουμε συνέχεια ενέργεια και υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης για τις ώρες που ήμαστε στο γήπεδο.

Οπότε πιστεύω ότι με τη σημερινή κατάσταση, τους πολλούς αντιπερισπασμούς και τον όγκο των πληροφοριών που δεχόμαστε, δεν προσέχουμε αρκετά τη σημασία της υγείας του πνεύματος. Μερικές φορές χρειάζεται να ηρεμήσεις, να κάτσεις χαλαρός και να αναπνεύσεις, προσπαθώντας να αποφορτιστείς και να ξανανιώσεις".

Πηγή: Tennis24


TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ