ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τζανάκης για Τσιτσιπά: "Ακόμα και αν περάσει ήπια τη νόσο, κανείς δεν του εγγυάται ότι δεν θα τον επηρεάσει στην καριέρα του"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουρνουά του Σινσινάτι
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουρνουά του Σινσινάτι 2021 DARRON CUMMINGS/AP PHOTO

Ο Νίκος Τζανάκης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τόνισε για τις δηλώσεις του Τσιτσιπά ότι κανείς δεν του εγγυάται ότι αν νοσήσει ήπια από κορονοϊό δεν έχει επίδραση σε κάποιο οργανικό σύστημα, το οποίο να θέσει σε κίνδυνο την καριέρα του.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος ανέφερε ότι δεν έχει εμβολιαστεί γιατί θεωρεί ότι δεν κινδυνεύει από τον ιό και την επικινδυνότητα που αυτές κρύβουν.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι με την επιλογή να μην εμβολιαστεί, οι πιθανότητες να νοσήσει είναι αυξημένες και πώς αν περάσει ήπια τη νόσο, αυτό δεν του εγγυάται ότι δεν θα έχει επιπλοκές στο μέλλον σε κάποιο όργανο, οι οποίες να θέσουν σε κίνδυνο την καριέρα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζανάκης για τον Τσιτσιπά και τις δηλώσεις του: "Η δήλωση αυτή καθεαυτή είναι ατυχής και πιστεύω ότι κάποιος από την ομάδα του θα πρέπει να προσέξει την ατομική υγεία αυτού του αθλητή που μας κάνει περήφανους με τις επιδόσεις του".

"Ακόμα και αν περάσει ήπια τη νόσο, κανείς δεν του διασφαλίζει ότι δεν θα έχει επιδράσεις σε κάποιο οργανικό του σύστημα, τόσο μεγάλες που να διακινδυνέψει την καριέρα του".

Τέλος μίλησε και για τον αντίκτυπο που έχουν αυτές οι δηλώσεις, καθώς ο 23χρονος αποτελεί ίνδαλμα για πολλά παιδιά: "Τις ευθύνες θα πρέπει να τις αναζητήσουμε σε όλους μας διότι αφήνουμε γιους, ανιψιούς, ξαδέρφια, εγγόνια να λειτουργούν με ένα τρόπο που το εγώ είναι το επίκεντρο όλων, ενώ το εσείς δεν έχει καμιά σημασία".

"Είμαι της γνώμης ότι χρειάζεται ένα mentoring ανατροφής αλλά και εμπειριών ζωής πάρα πολύ καλό, ώστε κανείς να ωριμάζει και να έχει αυτό που λέμε συναισθηματική εξυπνάδα και ενσυναίσθηση και σε αυτό είμαστε υπεύθυνοι όλοι και δεν είναι υπεύθυνοι οι νέοι μας".

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ