ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: Η δύσκολη πορεία στη Βιέννη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από την αναμέτρησή του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε προσπάθειά του στο Roland Garros AP PHOTO/MICHEL EULER

Δείτε τα εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεράσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Erste Bank Open της Βιέννης για να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά από ολιγοήμερες διακοπές στην Ελλάδα, ετοιμάζεται να επιστρέψει στο ATP Tour, δείχνοντας να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού στο λαγονοψοϊτη που τον ταλαιπωρεί από τη Ρώμη και δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στον συγκλονιστικό ημιτελικό του Roland Garros.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης - παραχώρησε συνέντευξη στη HuffPost Greece και αναφέρθηκε στην καριέρα του, στον εαυτό του, στην αγάπη του στο τένις, στην Ελλάδα και στο παιδικό του είδωλο - προπονήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε indoor γήπεδα της Αθήνας και θα αγωνιστεί κανονικά στο Erste Bank Open της Βιέννης που θα είναι και το προτελευταίο του τουρνουά στην κανονική σεζόν του ATP Tour, πριν το Paris Masters (02/11) και φυσικά το ATP Finals (15/11) όπου καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην Ο2 Arena του Λονδίνου.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, προπονήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε indoor γήπεδα της Αθήνας και θα αγωνιστεί κανονικά στο Erste Bank Open της Βιέννης που θα είναι και το προτελευταίο του τουρνουά στην κανονική σεζόν του ATP Tour, πριν το Paris Masters (02/11) και φυσικά το ATP Finals (15/11) όπου καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην Ο2 Arena του Λονδίνου.

Η κλήρωση της ATP 500 διοργάνωσης στην Αυστριακή πρωτεύουσα, φέρνει αντιμέτωπο τον Στέφανο Τσιτσιπά με τον Ζαν Λενάρντ Στρουφ στον 1ο γύρο του indoor τουρνουά, με τον Έλληνα τενίστα να καταλαμβάνει το Νο3 του ταμπλό και να βρίσκεται στο πάνω μέρος, μαζί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς που θα αγωνιστεί με wild card στη Βιέννη.

Τσιτσιπάς και Στρουφ έχουν αναμετρηθεί ήδη 4 φορές στο παρεθόν και το σκορ είναι ισόπαλο 2-2, επιβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα εύκολο match-up. Ο 30χρονος Γερμανός βρίσκεται στο Νο32 της παγκόσμιας κατάταξης και διαθέτει πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, ειδικά στις γρήγορες indoor επιφάνειες.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα στη συνέχεια για τον 22χρονο πρωταθλητή μας, αφού στο 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ντιμιτρόφ-Κατσάνοφ που αγωνίζονται μεταξύ τους στην πρεμιέρα.

Στα προημιτελικά, ο Στέφανος διασταυρώνεται με τον Καναδό, Νο8 του ταμπλό, Ντένις Σαποβάλοφ που παίζει το καλύτερό του τένις τους τελευταίους μήνες ενώ θα ήταν ότι καλύτερο να δούμε μια μάχη Τσιτσιπά-Τζόκοβιτς στα ημιτελικά.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η αποστολή του Τσιτσιπά είναι εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά από τη στιγμή που ο Στέφανος προέρχεται από μια "νεκρή" περίοδο, χωρίς την καλύτερη δυνατή προετοιμασία λόγω του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπισε το προηγούμενο διάστημα.

Η ιδανική πορεία του Τσιτσιπά στη Βιέννη

1ος γύρος: Ζαν Λενάρντ Στρουφ

2ος γύρος: Κατσάνοφ ή Ντιμιτρόφ

Προημιτελικά: 8-Σαποβάλοφ ή Έβανς

Ημιτελικά: 1-Νόβακ Τζόκοβιτς

Τελικός: 2-Τιμ ή 4-Μεντβέντεφ ή 5-Ρούμπλεφ

ERSTE BANK OPEN DRAW | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ