ROLAND GARROS

Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς: Το θρίλερ τεσσάρων ωρών στον περσινό ημιτελικό του Roland Garros

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον ημιτελικό του Roland Garros το 2020 κόντρα στον Τζόκοβιτς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον ημιτελικό του Roland Garros το 2020 κόντρα στον Τζόκοβιτς 2020 AP PHOTO/MICHEL EULER

Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς είχαν δώσει μία τρομερή τενιστική παράσταση στον ημιτελικό του περσινού Roland Garros με τον Σέρβο να επικρατεί 3-2 σετ έπειτα από τέσσερις ώρες. (VIDEO)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα τεθούν αντιμέτωποι το μεσημέρι της Κυριακής (13/06, 16.00, ΕΡΤ 1, Eurosport 1) στον τελικό του Roland Garros.

Οι δυο θα βρεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam, όμως για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες θα δώσουν μία μεγάλη μάχη στο πλαίσιο του γαλλικού Όπεν.

Ηταν τέλη Σεπτεμβρίου του 2020 όταν οι δυο τους είχαν βρεθεί αντιμέτωποι στον ημιτελικό του ιστορικού τουρνουά. Τότε ο Νόλε, μετά από φοβερή μάχη υπό το φως των προβολέων στο Philippe Chatrier, επικράτησε 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1 του μαχητικού Τσιτσιπά και προκρίθηκε στον τελικό του

Ο Τζόκοβιτς κυριαρχούσε απόλυτα του Έλληνα πρωταθλητή για σχεδόν τρία σετ και είχε match point, σερβίροντας στο 5-4 του 3ου σετ για τη νίκη, όμως ο Τσιτσιπάς με απίστευτη προσπάθεια, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 σετ και να στείλει τον ημιτελικό στο 5ο σετ.

Εκεί, η κούραση κατέβαλε τον Στέφανο Τσιτσιπά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να διαχειρίζεται καλύτερα τις κρίσιμες καταστάσεις και με το προβάδισμα που πήρε από το ξεκίνημα του καθοριστικού σετ, έφτασε στην τελική επικράτηση μετά από 4 ώρες εξαντλητικού ματς.

Θυμηθείτε τα highlights εκείνης της σπουδαίας αναμέτρησης

TAGS ROLAND GARROS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ