ROLAND GARROS

Τζόκοβιτς - Τσιτσιπάς: Οι δύο τελικοί που έχουν δώσει μέχρι σήμερα

Ο Τζόκοβιτς αγκαλιάζει τον Τσιτσιπά μετά τον τελικό της Μαδρίτης το 2019.
Ο Τζόκοβιτς αγκαλιάζει τον Τσιτσιπά μετά τον τελικό της Μαδρίτης το 2019. 2019 AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς θα τεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του Roland Garros (13/06, 16.00) και το SPORT24 θυμάται τι είχε γίνει στους προηγούμενους δύο τελικούς που είχαν δώσει. (VIDEO)

Για τρίτη φορά στην καριέρα τους οι δρόμοι του Στέφανου Τσιτσιπά και του Νόβακ Τζόκοβιτς θα διασταυρωθούν σε έναν τελικό τουρνουά.

Το μεσημέρι της Κυριακής (13/06, 16.00, ΕΡΤ 1 - Eurosport 1) θα παίξουν στον τελικό του Roland Garros και αυτή θα είναι η πρώτη μονομαχία τους στο τελευταίο αγώνα ενός Grand Slam. Οι δύο προηγούμενοι τελικοί τους ήταν στο Masters της Μαδρίτης το 2019 και στο Ντουμπάι το 2020.

Ο Τζόκοβιτς είχε επικρατήσει και στους δύο αγώνες με 2-0 σετ, όμως από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Ας θυμηθούμε τι είχε γίνει εκείνα τα παιχνίδια.

Η προσγείωση στη Μαδρίτη

Η πρώτη αναμέτρηση σε τελικό τουρνουά έγινε στη Μαδρίτη. Εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς προερχόταν από ένα μαγικό τουρνουά. Στα 20του χρόνια τότε ο Τσιτσιπάς είχε καταφέρει να νικήσει στα ημιτελικά τον Ραφαέλ Ναδάλ σε χωμάτινη επιφάνεια κάτι που έχουν κάνει ελάχιστοι τενίστες.

Στον τελικό όμως, τα πράγμα ήταν διαφορετικά. Ο Τζόκοβιτς κατάφερε να κάνει γρήγορα break στον Τσιτσιπά (μόλις στο δεύτερο game) και να προηγηθεί με 3-0. Στη συνέχεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον "Νόλε" στο δικό του και έτσι ο Τζόκοβιτς έκανε εύκολα το 1-0 με 6-3.

Το δεύτερο σετ ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του μέχρι και το ένατο game όταν ο Τζόκοβιτς κατάφερε να του κάνει το break και στη συνέχεια να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 6-4 και φυσικά τη νίκη.

Σαν σε επανάληψη στο Ντουμπάι

Το επόμενο ραντεβού τους πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στο Ντουμπάι. Ο Τζόκοβιτς ήταν και πάλι ο νικητής σε ένα ματς το οποίο είχε πολλά κοινά με εκείνο της Μαδρίτης.

Το πρώτο και καλύτερο ήταν το σκορ αφού και πάλι ο Νόλε επιβλήθηκε με 6-3,6-4. Το δεύτερο ήταν η εικόνα του αγώνα. Ο Τζόκοβιτς πραγματοποίησε μια αψεγάδιαστη εμφάνιση και ήλεγξε απόλυτα τον αγώνα για να φτάσει τότε στον 79ο τίτλο της καριέρας του.

Από την άλλη ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να φτάσει στον τίτλο σε έναν τελικό όπου δεν είχε καταφέρει να πιάσει την απόδοση που θα ήθελε και ο ίδιος.

TAGS ROLAND GARROS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ