ATP

Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς: Ο Στέφανος θέλει να ξορκίσει την κατάρα του κόντρα στον Νόλε

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς
Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς Ⓒ 2019 ANDY WONG/ ASSOCIATED PRESS

Το μεσημέρι της Κυριακής (09/10, 13.30) ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Astana Open και θέλει να πάρει τον πρώτο τίτλο του σε ATP500 μετά από οκτώ αποτυχημένες προσπάθειες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί το μεσημέρι της Κυριακής (9/10, 13:30, COSMOTE SPORT 6 HD, Live από το SPORT24) στον τελικό του Astana Open όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το Νο6 της Παγκόσμιας κατάταξης θα έχει δεδομένα δύσκολη αποστολή αφού ο Νόλε είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θέλει μετά το τουρνουά του Τελ Αβίβ να κατακτήσει και αυτό.

Οι συστάσεις για τον Νόβακ Τζόκοβιτς είναι φυσικά περιττές. Μπορεί λόγω των περιορισμών για τους μη εμβολιασμένους να έπεσε στο Νο7 της Παγκόσμιας κατάταξης χάνοντας πολλούς βαθμούς από τουρνουά που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί, ωστόσο παραμένει ένας τεράστιος αθλητής.

Θέλει να δώσει τέλος στο σερί του Τζόκοβιτς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα τεθούν αντιμέτωποι για δέκατη φορά με τον Έλληνα τενίστα να μετρά δύο νίκες και ο θρυλικός Σέρβος επτά.

Το θέμα είναι πως η τελευταία νίκη του Έλληνα τενίστα ήταν στη Σανγκάη το 2019 και στη συνέχεια ακολούθησαν έξι διαδοχικές νίκες του Νόλε από το Παρίσι μέχρι και στον τελικό της Ρώμης τον περασμένο Μάιο.

Από τους εννιά αγώνες τους οι τέσσερις είναι σε τελικό με μεγαλύτερο όλων εκείνο του Roland Garros το 2021 με τον Τζόκοβιτς να έχει το απόλυτο.

Η κατάρα στα 500άρια

Αυτή θα είναι η 23η φορά που ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί σε έναν τελικό τουρνουά της ATP και θέλει να σπάσει την κατάρα με τους χαμένους τελικούς στα 500άρια.

Μέχρι στιγμής ο Στεφ έχει παίξει σε οκτώ τελικούς αυτού του επιπέδου και έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες. Βέβαια, σε όλους είχε να αντιμετωπίσει μεγάλους αντιπάλους. Για την ακρίβεια ο Τσιτσιπάς έχει ηττηθεί από τους Ναδάλ (Βαρκελώνη δύο φορές), Φέντερερ (Ντουμπάι), Τιμ (Πεκίνο), Τζόκοβιτς (Ντουμπάι) και Ρούμπλεφ (Αμβούργο), Ζβέρεφ (Ακαπούλκο) και Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ (Ρότερνταμ).

Τώρα θέλει να πάρει τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά ATP 500 και παράλληλα να πανηγυρίσει τον τρίτο τίτλο του μέσα στο 2022 και τον πρώτο μετά από εκείνον στη Μαγιόρκα τον περασμένο Ιούνιο.

Εάν τα καταφέρει θα πετύχει κάτι τρομερό, αφού μέσα σε μία σεζόν θα έχει πάρει από έναν τίτλο σε όλες τις επιφάνειες.

TAGS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ