ROME MASTERS

Τσιτσιπάς: Το μεσημέρι του Σαββάτου (14/05) ο ημιτελικός με τον Ζβέρεφ στο Rome Masters

Greece's Stefanos Tsitsipas celebrates a point against Andrei Rubliov during their match at the Mutua Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Friday, May 6, 2022. (AP Photo/Manu Fernandez)
Greece's Stefanos Tsitsipas celebrates a point against Andrei Rubliov during their match at the Mutua Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Friday, May 6, 2022. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Σαββάτου (14/05) στο Rome Masters με τον ημιτελικό ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ να αναμένεται να αρχίσει περίπου στις 15.30.

Οι διοργανωτές του Rome Masters ανακοίνωσαν το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββάτου (14/05) στους οποίους φυσικά και ξεχωρίζει εκείνος του Τσιτσιπά με τον Ζβέρεφ.

Οι δύο τενίστες δεν θα μπουν στο κορτ πριν από τις 15.30 και θα αγωνιστούν δεύτεροι στο κεντρικό κορτ μετά τον ημιτελικό των γυναικών ανάμεσα στην Σφιόντεκ και την Ανισίμοβα.

Αναμέτρηση με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον

Ο αγώνας πέρα από την πρόκριση στον τελικό είναι σημαντική και για την παγκόσμια κατάταξη. Ό,τι και να γίνει από εδώ και πέρα στο τουρνουά ο Ζβέρεφ θα είναι τρίτος και ο Τσιτσιπάς τέταρτος.

Ωστόσο, ο 23χρονος Έλληνας θα θέλει σίγουρα να κλείσει την ψαλίδα μεταξύ τους. Αυτή τη στιγμή ο Ζβέρεφ έχει 7200 βαθμούς, ενώ ο Τσιτσιπάς μετρά 5930. Όποιος από τους δύο επικρατήσει θα βάλει ακόμα 240, ενώ η κατάκτηση του τροπαίου προσθέτει ακόμα τετρακόσιους. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο Τσιτσιπάς εάν φτάσει στην κορυφή του Rome Masters μπορεί να φτάσει τους 6570 βαθμούς και να μειώσει σημαντικά τη διαφορά του.

Η ιστορία των αναμετρήσεων και ο δρόμος μέχρι τα ημιτελικά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα βρεθούν για 12η φορά αντιμέτωποι σε αγώνα της ATP. Ο Έλληνας τενίστας μετρά επτά νίκες, ενώ ο Γερμανός τέσσερις με τελευταία αυτή στη Μαδρίτη.

Το Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης έφτασε στον ημιτελικό απέναντι στον Τσιτσιπά δίχως να χάσει σετ, αφού απέκλεισε διαδοχικά τους Μπάες, Ντε Μινόρ και Γκαρίν.

Στην αντίπερα όχθη ο Στεφ είχε πιο δύσκολη πορεία. Στο δεύτερο γύρο απέκλεισε δύσκολο τον Ντιμιτρόφ με 2-1 σετ, ενώ στον τρίτο έκανε ανατροπή απέναντι στον Χατσάνοφ για να προκριθεί με το ίδιο σκορ. Αντίθετα, πήρε πιο εύκολα την πρόκριση απέναντι στον Σίνερ με 2-0.


TAGS ROME MASTERS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ