AUSTRALIAN OPEN

Τσιτσιπάς: "Το Australian Open νιώθω ότι είναι ένα Grand Slam στην πατρίδα μου"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε στιγμιότυπο από το Australian Open
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε στιγμιότυπο από το Australian Open 2022 HAMISH BLAIR / AP PHOTO

Στην παρουσία των Ελλήνων φιλάθλων στάθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το τέλος του αγώνα του με τον Μίκαελ Ίμερ, ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να βελτιωθεί στο παιχνίδι του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να προκριθεί στο δεύτερο γύρο του Australian Open, αφού επικράτησε 3-0 σετ του Μίκαελ Ίμερ.

Μετά το τέλος του αγώνα τόσο στις δηλώσεις που έκανε μέσα στο κορτ, όσο και σε αυτές που έκανε στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στα δύσκολα που του έβαλε ο Σουηδός.

"Με τον Ίμερ είμαστε αντίπαλοι σχεδόν 15 χρόνια, έχουμε κοινή πορεία. Ξεκινήσαμε μαζί από 8 ετών, ξεκινήσαμε μαζί και τώρα είμαι εδώ στην Αυστραλία Πρέπει να μην κάνω πολλά αβίαστα λάθη, στο επαγγελματικό τένις η λεπτομέρεια μετράει. Χρειάζεται συνέπεια" ανέφερε μεταξύ άλλων για το παιχνίδι του.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε και για την ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο τονίζοντας: ο έχω ξαναπεί και το ξαναλέω, νιώθω ότι παίζω σπίτι μου. Νιώθω ότι είναι ένα Grand Slam στην πατρίδα μου. Έχουμε χτίσει μια πολύ ωραία σχέση με τους ανθρώπους της Μελβούρνης, με τους Αυστραλούς. Είναι πολύ φιλόξενοι".

Έπειτα ο Έλληνας τενίστας βγήκε σε ζωντανή σύνδεση στην ειδική εκπομπή του Eurosport όπου ο Ματς Βιλάντερ έχει κεντρικό ρόλο σχολιαστή μαζί με Μπάρμπαρα Σετ-Ιγκλ και την Αλιζέ Λιμ.

"Είμαι χαρούμενος για τη νίκη μου. Έκανα ότι έπρεπε. "Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω, ένιωσα πως έκανα μερικά παραπανίσια αβίαστα λάθη που του έδωσαν ευκαιρίες. Υπήρχαν ορισμένοι πόντοι που είτε ρίσκαρα υπερβολικά ή δεν με ένοιαζαν αρκετά. Είμαι χαρούμενος όμως που τελείωσε αυτό το παιχνίδι στα 3 σετ, κατάφερα να κρατήσω αυτό το επίπεδο και τη συνέπεια όταν τα πράγματα έγιναν πολύ έντονα. Το διαχειρίστηκα με έναν επαγγελματικό και ώριμο τρόπο" ανέφερε μεταξύ άλλων αρχικά.

Στη συνέχεια για το γεγονός ότι ανέβηκε πολλές φορές στο φιλέ και εάν αυτό οφείλεται στο ότι ψάχνει τα πατήματά του είπε: "Είναι κάτι που πάντα προσπαθώ να κάνω, να προσαρμόσω στο παιχνίδι μου. Τα χτυπήματά μου μπορούν να ασκήσουν πολλή πίεση κάποιες φορές, οπότε προσπαθώ να το εκμεταλλευτώ όσο καλύτερα μπορώ.

Κάποια χτυπήματά μου τα ένιωσα πολύ καλά, αλλά ο Μίκαελ ήταν σε θέση να βγάζει άμυνες, προφανώς καθόταν αρκετά πίσω από τη baseline, όμως ήταν εντυπωσιακό να τον βλέπω να βγάζει αυτές τις μπάλες. Πάλεψε πολύ, δεν τα παρατούσε, κάλυπτε πολύ καλά το γήπεδο και πάντα μου έδινε μια επιπλέον μπάλα να χτυπήσω, δεν ήταν καθόλου εύκολο παιχνίδι".

Τέλος, σε ερώτηση που έγινε για το τι σημαίνει αυτό που έγραψε στην κάμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς μεγάλωσε το πέπλο μυστηρίου αφήνοντας τους παρουσιαστές να αποφασίσουν τι σημαίνει. "Αφήνω σε εσάς να αποφασίσετε τι σημαίνει αυτό" είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τις δηλώσεις που έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς αμέσως μετά το τέλος του αγώνα του

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ