ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς - Τιάφο 1-2: Ήττα με ανατροπή και αποκλεισμός από το Vienna Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του Indian Wells απέναντι στον Μπασιλασβίλι
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του Indian Wells απέναντι στον Μπασιλασβίλι © 2021 MARK J. TERRILL / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να περάσει το εμπόδιο του Φράνσις Τιάφο, ο οποίος επικράτησε του 2-1 (6-3, 3-6, 6-4) του Έλληνα τενίστα και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Vienna Open.

Δεν θα συνεχίσει στο Vienna Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος ηττήθηκε 2-1 (6-3, 3-6, 6-4) από τον Φράνσις Τιάφο. Ο Αμερικανός τενίστας πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Το πρώτο σετ πήγε στον Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας είχε όπλο του το καλό σερβίς στο οποίο δεν κατάφερνε να βρει απαντήσεις ο Τιάφο. Στο έκτο game, ενώ είχε το προβάδισμα με 3-2, ο Στέφανος βρήκε απάντηση και στο σερβίς του Τιάφο, ο οποίος στόχευε στο backhand του Έλληνα τενίστα, και έκανε το break. Ο Τσιτσιπάς πήρε προβάδισμα στα σετ με 6-4 έχοντας πέντε άσους, ήταν μπροστά με 12-3 στα winners, ενώ είχε πέντε αβίαστα λάθη έναντι επτά του Αμερικανού.

Ο Τιάφο στο δεύτερο σετ μπήκε θέλησε να εκμεταλλευτεί τις όχι τόσο καλές επιστροφές του Τσιτσιπά. Ο Αμερικανός αύξησε την απόδοσή του και ήταν ανώτερος, αν και ο Έλληνας τενίστας εξακολουθούσε να έχει ποικιλία στο σερβίς του. Ο Τιάφο ήταν εκείνος που κατάφερε να κάνει το break στο όγδοο game. Εκμεταλλεύτηκε το κακό ποσοστό του Τσιτσιπά στο πρώτο σερβίς, ενώ ο Έλληνας τενίστας είχε και δύο συνεχόμενα double faults που βοήθησαν τον Αμερικανό να κάνει το 5-3 και εν τέλει να ισοφαρίσει στα σετ.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς έκανε το break μόλις στο δεύτερο game πιέζοντας τον αντίπαλό του. Κράτησε την μπάλα στο κορτ και ανάγκασε τον Τιάφο σε λάθη, ώστε να κάνει το 2-0. Ο Στέφανος βελτίωσε το ποσοστό του στο πρώτο σερβίς, ενώ ο Αμερικανός δεν είχε σωστές επιστροφές.

Παρόλ' αυτά ο Τιάφο κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, καθώς στο πέμπτο game έκανε επίσης break στοχεύοντας πάλι το backhand του βιαστικού Τσιτσιπά. Ήταν η στιγμή που γύρισε ο διακόπτης για τον Αμερικανό. Ο Στέφανος δεν μπόρεσε, αν και είχε τις ευκαιρίες να απαντήσει με άμεσο break και ο Αμερικανός έκανε το 3-3.

Ο Τιάφο είχε το μομέντουμ και έκανε και το δεύτερο break φέρνοντας τούμπα το τρίτο σετ, με τον Τσιτσιπά να χάνει τη συγκέντρωσή του και να μην έχει λύσεις. Πληγή του Έλληνα τενίστα τα διπλά λάθη. Ο Αμερικανός πανηγύρισε την πρόκρισή του με 6-4 στο τρίτο σετ.

Οι προημιτελικοί του Erste Bank Open Vienna

Τιάφο - Σβάρτσμαν
Ρουντ - Σίνερ
Μπερετίνι - Αλκαράθ Γκάρφια
Ζβέρεφ - Οζέρ Αλιασίμ

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ