ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Θέλω να πλησιάσω τους θρύλους"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο ATP
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο ATP Ⓒ 2021 LYNNE SLADKY/ASSOCIATED PRESS

Απόλυτα ικανοποιημένος από το ντεμπούτο του στο Monte Carlo Masters και την ελεγχόμενη νίκη επί του φορμαρισμένου Ασλάν Καράτσεφ (2-0 σετ), εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σημείωσε την 18η νίκη του φέτος (επί του Ασλάν Καράτσεφ με 2-0 σετ) σε σύνολο 23 αγώνων (18-5) και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του χωμάτινου Masters, για δεύτερη διαδοχική συμμετοχή στο Μονακό.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει φτάσει τουλάχιστον στα προημιτελικά στα πέντε τουρνουά που έχει αγωνιστεί φέτος και θέλει να συνεχίσει αυτό το σερί και στο Πριγκιπάτο, αντιμετωπίζοντας έναν εκ των Μίλμαν-Γκαρίν την Πέμπτη για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

"Δουλεύω πολλές ώρες στο court προκειμένου να γίνω πιο σταθερός και να πλησιάσω τους θρύλους του αθλήματος. Δουλεύω κάθε μέρα. Είμαι ακόμα μακριά από αυτό αλλά είναι σίγουρα ένα όνειρο για να μπορέσω να το καταφέρω μια μέρα" είπε ο 22χρονος Τσιτσιπάς μετά το 6-3, 6-4 επί του Καράτσεφ.

Για το παιχνίδι με τον Ρώσο, ο Στέφανος είπε: "Ήξερα ότι θα αντιμετωπίσω έναν δύσκολο αντίπαλο σήμερα. Ο Ασλάν έχει ορισμένα εντυπωσιακά αποτελέσματα φέτος. Κατάφερα να τον κρατήσω πίσω και να επιτεθώ με το forehand μου. Τα πράγματα δούλεψαν πολύ καλά για μένα σήμερα.

"Η εμπειρία μου στο χώμα με βοηθάει να επιστρέφω κάθε χρόνο πιο δυνατός και να ξέρω ότι τα έχω πάει καλά στο παρελθόν. Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και το διασκέδασα πολύ"

Πλέον, ο Τσιτσιπάς θα περιμένει το νικητή του αγώνα Μίλμαν-Γκαρίν για να μάθει τον αντίπαλό του στον 3ο γύρο ενώ είδε με ικανοποίηση τον αποκλεισμό του Ματέο Μπερετίνι τον οποίον θα αντιμετώπιζε στα προημιτελικά.

Νταβίντοβιτς Φοκίνα, Ποπίριν ή Πουίγ είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Στέφανου στους "8".

Πηγή: Tennis24

ⓒ 2021 Lynne Sladky/Associated Press

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ